Milyennek számít a lent említett fizetés?
Bruttó: 400.000 Ft
Baranya megye
minősített AWI hegesztő
több műszakos munkarend, hónap végén a nettó bér: 320.000Ft-450.000Ft
és te azt honnan tudod, hogy nincsenek hónapok amikor 4 hetet megyek éjszaka? de mindegy is mert látom sok a szabadidőd, meg amúgy féltékeny vagy? vagy neked ez miért fáj? :D
ne magadból indulj ki, hogy mindenki hazudik.
Onnan gondolom, hogy más is akar éjszakázni. Ha valaki folyton éjszakázik, akkor az bérfeszültséget szül, azt pedig a főnökök nem akarják.
Nekem nem fáj, hiszen nem igaz. Azért írjátok le ennyiszer, hogy a sok alulfizetett diplomás egye a kefét, és azt érezze, hogy felesleges volt egyetemre járni. Az egótokat fényezitek, mert az egyetemre álmotokban sem jutnátok be.
Amúgy pont leszarom, mennyit fizetnek egy gyárban, dolgoztam ott diákmunkán az egyetem alatt. Azóta meg több az alapfizetések, mint amennyit te hazudsz magadnak, szóval irigykedik a faxom.
Akkor válaszolva az eredeti kérdésedre:
Nem keresel jól. Mások ugyanennél a cégnél többet keresnek.
Mások más munkahelyeken mindenféle túlóra és éjszakázás nélkül, alapbérben megkeresik ezt az összeget. Pl én is, ráadásul manapság ezért el sem kell hagynom a lakást, itthonról tudok dolgozni. Mondok jobbat: pár éven belül lesz lehetőségem ennek az 1,5-2x-esét keresni, ugyanilyen feltételek mellett, csak magasabb pozícióban.
nagyon nagy iq betyár vagy, örülök a szakmai sikerednek, és köszönöm, hogy el tudtad mondani, hogy a cégemen belül nem keresek jól, mivel van aki többet keres... :D Ugyan akkor én a Magyarországi bérekhez képest lettem volna kíváncsi, nyilván a szakmámban... Máskülönben nem írtam volna oda ugye azt, hogy hegesztő vagyok. A koromat el sem mondom mert úgy sem hinnéd el. ;)
khm.:pályakezdő annyit segítek
#28 vagyok.
MO-n a teljesen képzetlen és nagyon könnyen helyettesíthető, minimálbéres rétegen kívül azért nem keresnek annyira a rosszul az emberek. Vagyis inkább úgy mondom, hogy a te vagy az én fizetésem nem kiemelkedő. Aki életrevalóbb egy kicsit, hajlandó valamit megtanulni és dolgozni, az könnyen kereshet ennyi pénzt. Emiatt azt gondolom, hogy ez max egy részemről inkább nem minősített réteghez képest kiemelkedő. Az összes 30 alatti ismerősöm (diplomás-szakmunkás, tökmindegy), mindenki simán nettó 200 felett keres bőven. A szakmunkásoknak is némi túlórával, műszakozva könnyen megvan 300+, vidéken. Bp-en természetesen nagyobb fizukat is látok, bár itt inkább diplomás munkakörökről beszélhetünk.
Én is bőven 30 alatt vagyok, bár már messzebb a 20tól, de nem régóta dolgozom. Kezdetben mindenkinek nagy a mellénye, de kérdés, hogy van-e később továbblépési lehetőség, amivel lehet még növelni a fizudat, vagy hosszú évtizedekre beragadsz ebbe a sávba? Aztán ha jön egy újabb ifjú titán, akkor ő fogja a sok pénzt keresni, mint ahogy te is, most.
Komolyan érdemes elgondolkodni azon, hogy ha rengeteg túlórával, éjszakával, hétvégi munkával tudsz csak átlag felett keresni, akkor valóban jól keresel-e? Ha lesz család, akkor ez igen csak fontos szempont lesz... Nem árt, ha a gyerek néha élőben is látja az apját és akkor sem egy zombit lát benne, aki csak aludni jár haza ;)
Én tovább nem feszegetném a témát, a lényeg, hogy mindenki elégedett legyen az elért eredményeivel és kényelmesen megtudjon élni az általa kívánt színvonalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!