Egy hónap alatt mennyi pénzből lehet kényelmesen megélni?
oké, akkor félreértettem. Igen, nagyjából ez.
Konkrétan a kérdésre válaszolva, hogy mennyiből lehet kényelmesen megélni arra azt mondanám, hogy ha teljes albit is fizetsz akkor jó ha van 280-300-ad havonta. Abból már jut kajára, ruhára szórakozásra.
Ha van párja az embernek akkor azért jobb a helyzet, mert albit, rezsit, kaját felesbe fizet az ember.
Én egyedül vagyok sajnos albérletben 350 körül keresek, van kocsim is de azon már nincs hitel. Spórolósabban 200 ezerből ki lehet jönni ha nagyon muszáj. Lakásra gyűjtök úgyhogy próbálok minimum havi 100-at félrerakni.
Szerintem nezzuk tetelesen:
Rezsi: max 50.000 atlagos esetben teloval nettel.
Ebed 30x1500 ft = 45.000 ft (kantin, menza, atlagos de inkabb atlag feletti kaják)
Reggeli, vacsora, tizorai, uzsonna kb 30x1000 ft (ez nem kesz bufeszendvics hanem otthon keszitett) = 30.000 ft
Havi 2x kocsmàzas, szolidan 2x5000 ft
Auto ha van az havi 50.000 minden szirszarral.
Ruha, legyen 20.000 havonta Atlagban.
Egyeb haztartasi dolgok, gyogyszer 10.000
Sport: 10.000
Cca 230.000 ft atlagos kenyelmes esetben
Ez lehet sokkal kevesebb is pl kocsi nelkul, kevesebb ruhazkodassal, tobb sajat fozessel 150.000 ala behozhato
Én felszavaztam a 7-est. De tudom miért szavazták le.
Sok ember úgy gondolja hogy irreális összeget ír azzal hogy 80-ból megél ezért szerintük menőzik vagy hazudik.
A másik fele azért mert irigyek rá ha igazat mond és nem szeretik ha valaki jobb náluk.
De őszintén lényegtelen hogy kit hogy pontoznak, akit érdekel a kérdésre a válasz az úgyis elolvassa mindet.
#7 vagyok
kb 200-230 között költök egy hónapban, ebből 125-130 az albérlet.
Való igaz, hogy se autóm, se kutyám és nem járok minden nap kocsmázni, illetve drága szórakozóhelyekre, de alapvetően amire szükségem van, megveszem (műszaki cikkek, amiket pár évente veszek, ebben nincsenek benne, de pl ruha igen). Kaján nem spórolok, amit megkívánok, azt eszem (nyilván nem kaviárt és társait, illetve rendelni is csak kb havi 1x szoktam). Ellenben szoktam főzni, de heti többször eszem kifőzdében is (jobb fajtában). Normál esetben BKK bérlet van ebben a havi összegben, manapság inkább Carsharing. Kondibérlet nincs, a sportolást megoldom ingyen.
Akinek nehezére esett értelmezni a korábbi válaszom, leírom még egyszer: Szerintem ez a minimum, efölött jöhetnek az egyéni igények, mint pl szórakozás, hobbi, nyaralás, autó stb. Ezt nem lehet általánosítani, mert mindenkinek mások az igényei. Én visszafogom a költségeim, mert 1-2 éven belül lakást akarok venni. Utána majd lehet kicsit szabadabban is költekezni. Nyilván, ha ezt egy életen át kéne csinálnom, felkötném magam, de azért nem gondolom, hogy ez nyomorgás, csak ha valaki csórón indult neki az életnek, bizony lemondásokkal jár, hogy egyről a kettőre jusson.
Én ezt kényelmesnek gondolom, mert abszolút nem aggódom a költségeken, ha pl munka nélkül maradnék, akkor is évekig elélnék ezen a színvonalon (persze lakást nem vennék ez esetben :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!