Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 4 év kihagyás után el lehet...

4 év kihagyás után el lehet még helyezkedni a szakmában?

Figyelt kérdés

Érettségi után nem vettek fel egyetemre, elmentem szakmát tanulni egy szakközépbe. 2 év alatt el is végeztem, de nem szerettem, nem is érdekelt. Újra akartam felvételizni. Szóval közben leraktam 2 középfokú nyelvvizsgát és lett elég pontom, elmentem az egyetemre.

Azt hittem ha lesz diplomám akkor sokkal jobb lesz az életem. De rájöttem, hogy a diploma nem sokat ér és a bérminimumot adják meg. A szakmával meg megkeresnék 300 felett. Szóval mégis inkább abban kéne. De 4 év alatt egy csomó mindent elfelejtettem, alig emlékszek valamire.

2020. júl. 7. 09:17
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Segített volna, ha megírod, milyen szakmáról van szó. Egyes szakmákban nem annyira fontos, hogy működő gyakorlati tudásod legyen, másokban igen. Első esetben könnyebben felvesznek, másodikban nehezebben.
2020. júl. 7. 09:20
 2/7 anonim ***** válasza:
66%
Milyen szakma?
2020. júl. 7. 10:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A diploma eleinte nem ad sokat, de hosszú távon messzebb visz, ha jó irányt választottál. A szakma meg mindig annyi marad, amennyi.
2020. júl. 7. 10:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha jó szakember vagy, akkor elfogsz tudni.
2020. júl. 7. 15:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hiányszakmákban lehet keresni bármit is, és képeztetni magad, a diplomáddal manapság sajna, de így van, ki lehet törölni azt a bizonyost. tapasztalat beszél belőlem.
2020. júl. 8. 17:45
 6/7 1112 ***** válasza:
100%
Szerintem először lehetnél ilyen gyakornok akkor valaki mellett, aki folyamatosan a szakmába dolgozik. Hogy pl szóval először kérj meg valakit, hogy 1-2 alkalomra hadd mehess el csak segédmunkásnak párezerér. Vagy nemtom. De mondjuk nemtom, ilyet lehet-e, de szóval felidézi veled, és betanít, hogy mit kell csinálni, ha mmondjuk olyan melóról lenne szó; de szóval pl ha csak valami irodai dolog, akkor szerintem tehát abba mégkönnyebben belerázódsz vissza.
2020. júl. 8. 17:49
 7/7 1112 ***** válasza:
100%
*Vagy ismételgesd át a jegyzeteidet, vagy nemtom. Esetleg pl ha olyan meló, akkor próbálgasd egy kicsit otthon, ha van rá lehetőséged. Pl valami farigcsálós, vagy nemtom.
2020. júl. 8. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!