Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van ahol megbecsülik a kutatókat?

Van ahol megbecsülik a kutatókat?

Figyelt kérdés
Kutatni, fejleszteni, feltalálni szeretnék, viszont azt hallottam, hogy itthon, Magyarországon nem olyan fényesek a kilátások. Legalábbis ha az emebr sokat akar keresni, akkor nem érdemes itthon maradni. Mely országokban értékelik a kutatókat, úgy, hogy az a fizetésben is meglátszik, azaz jó sokat lehet keresni e munka által?

2020. júl. 6. 12:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Mi a végzettséged?
2020. júl. 6. 13:33
 2/12 A kérdező kommentje:
még iskolás vagyok, de esedékes már a továbbtanulás tervezése.
2020. júl. 6. 13:35
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

De milyen iskolás...??

Mi érdekel?

Humán vagy reál?

Azon belül milyen tárgyak???

2020. júl. 6. 13:46
 4/12 A kérdező kommentje:
reál és természettudományok.
2020. júl. 6. 14:09
 5/12 A kérdező kommentje:
fizika, biológia, kémia...
2020. júl. 6. 14:09
 6/12 A kérdező kommentje:
érdekel a technológia és a környezetvédelem is.
2020. júl. 6. 14:10
 7/12 anonim ***** válasza:
52%

Nézd, addig semmi konkrétat nem lehet mondani, amíg el nem végzed az egyetemet. Utána derül ki, hogy képes vagy-e és van-e tehetséged ahhoz, hogy folytasd a tanulmányokat, PhD-t szerezz, valamint tapasztalatot és kutatási gyakorlatot.

Persze szépen hangzik az, hogy Ny. Európában mennyivel jobban megfizetik a kutatókat... Nyilván - de azért nehogy azt hidd, hogy bárkit tárt karokkal fogadnak. Ahhoz le kell tenni az asztalra egyet s mást, hogy a portfóliód alapján téged válasszanak!

Itthon is többfelé tudsz lehetőséget találni.

Maradhatsz az egyetemi-kutatóintézeti szektorban - nyilván nem túl magas fizetésért. Viszont ezeken a helyeken jutsz hozzá olyan tudáshoz, amit máshol nem igazán tudsz megszerezni.

De itthon is vannak olyan kutatóintézetek, -részlegek, amik a versenyszférában vannak - és ott a fizetések is versenyképesek.

Hogy messzire ne menjek, pl. gyógyszerkutatás.

Ha gimnazista vagy, a szaktanáraid egészen biztosan segítenek.

Ha meg még általános suliba jársz, akkor korai ez az egész kutatói álmodozás.

2020. júl. 6. 14:43
 8/12 A kérdező kommentje:

"Nézd, addig semmi konkrétat nem lehet mondani, amíg el nem végzed az egyetemet. Utána derül ki, hogy képes vagy-e és van-e tehetséged ahhoz, hogy folytasd a tanulmányokat, PhD-t szerezz, valamint tapasztalatot és kutatási gyakorlatot."

- Nézd, direkt nagy általánosságban tettem fel a kérdést. Ha azt szeretném eldönteni, hogy ÉN személy szerint alkalmas vagyok-e a kutatásra, akkor nem így fogalmazok. Nyilván egyetem közben és után derül ki, hogy ÉN el tudok-e helyezkedni a kutatás terén, nem is erre irányult a kérdésem... Hanem teljesen általánosságban kérdeztem, hogy bármilyen területre (de akkor akár csak a természettudományok-technológia részét nézve) nagy általánosságban igaz-e, hogy ha az ember kutatni akar és közben jól megélni, akkor nem érdemes itthon kutatni. Nem vágyam a nagy nyugati életet élni hosszútávon, mindenképp szeretnék itthon is, de ha kint jobbak a lehetőségek (fizetés szempontjából), akkor pár évre kimennék. (De ez majd eldől).

"Persze szépen hangzik az, hogy Ny. Európában mennyivel jobban megfizetik a kutatókat... Nyilván" - igen, ez a kérdésem, hogy mennyire "nyilván", hogy ott jobban megfizetik.

"- de azért nehogy azt hidd, hogy bárkit tárt karokkal fogadnak. Ahhoz le kell tenni az asztalra egyet s mást, hogy a portfóliód alapján téged válasszanak!" - Még mindig csak azt tudom hangsúlyozni, hogy a kérdés a már kutatásban dolgozókra irányul, hogy milyenek a hazai és külföldi viszonyok... Nem értem miért kell azt hangsúlyozni, hogy ÉN mennyire űber-szuper jó kell legyek, hogy egyáltán felém nézzenek.

"De itthon is vannak olyan kutatóintézetek, -részlegek, amik a versenyszférában vannak - és ott a fizetések is versenyképesek.

Hogy messzire ne menjek, pl. gyógyszerkutatás." - igen, ezek a példák érdekelnének. (természettudományok-mérnöki-technológia)

Köszönöm, hogy időt szántál a válaszadásra, bár a válaszod hasznos része eléggé eltörpül a fellengzős magyarázatok mellett.

2020. júl. 6. 15:30
 9/12 anonim ***** válasza:
52%

Hát akkor keress magadnak megfelelőbb válaszadót!

Sajnálom, hogy rád pazaroltam azt a 10 percet...!

2020. júl. 6. 15:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Ez van. Hiába oldod meg a világ legnehezebb egyenletét, és várod a tapsvihart, ha a tanár csak annyit kérdezett, hogy mennyi 2+2.
2020. júl. 6. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!