Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az hogy van hogy egy iskolában...

Az hogy van hogy egy iskolában a gondnok többet keres mint szinte akármelyik tanár? Trollozni lehet, de vannak makacs számok is

Figyelt kérdés

A gondnok papíron kapja a gar bérmint, ami bruttó 210 /nettó 140

+ még zsebbe kap 80-100-at mellé. 240.000 a vége.

(mielőtt valaki elkezd ugatni hogy iskolában zsebbe? Igen, iskolában zsebbe. Magániskola, nem állami)

A tanárok kb egyike se kapja meg a nettó 240-et. A többség a nettó 200-at se.

Tehát ott egy csomó diplomás tanár nettó 200 alatt.

És ott a tán még érettségivel se vagy max azzal rendelkező gondnok akinek 240 a zsebébe.

Feketén egy része oké na de a lényeg a lényeg hogy kapja vagy nem.

Ilyen szituáció hogyan történhet meg?

Trollozni lehet, de a számok azok számok.

2020. júl. 4. 09:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
Munkaügyis istencsapása. Már megint nem érted, hogy a tanulás akkor reflektálódik fizetésekben, ha a közszférát jó messziről elkerülöd. Papíron én is tanár vagyok, tanítottam is egyetem mellett, még szerettem is, de ha pályán maradok, akkor ugyanilyen papírokkal 180 lenne a nettóm (plusz max valami pótlék), nem pedig 700 (szintén Magyarországon). Nyíghatsz a szocszférás papírjaiddal, de legalább egy nyelvet megtanulhatnál, hogy legyen valami állásod, instant dupla pénzért.
2020. júl. 4. 11:13
 12/20 anonim ***** válasza:
30%
Rinyálás helyett, szabad elmenni gondnok/karbantartónak, ha nem teszik a bérezés. Elárulom, hogy azért ilyen sz@r a fizetésetek, mert ennyiért is elvégzitek a munkát. Első körben a pedagógusok fejében kellene rendet tenni. Szabad mindenkinek átképeznie magát, igen, még a tanároknak is.
2020. júl. 4. 13:23
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Itt nem azzal van a gond, hogy a karbantartó 200 felett keres, hanem azzal, hogy sok az olyan diplomás, aki mögött nincs tudás. Felhigult a szakma. Nekem van egy felsőfokú szakképesítésem, több középfokú, jövőre pedig diplomázok, aztán a szakteruletemen belül tanári msc-re megyek. Tanítani, tanulni és kutatni szeretnék, ezert a PhD is cél. Persze jó lenne, ha addigra normális fizetés lenne, de nekem ez a célom és a vágyam, így ilyen alacsony anyagi megbecsülés mellett is végig fogom csinálni. Ami elszomorít, hogy amikor néhány ismerősöm mesterképzésen írt szakdolgozatát szerkesztettem (korrektúra és formai követelmények), szembesültem vele, hogy alapvető helyesírási szabályokkal sincsenek tisztában.
2020. júl. 4. 16:09
 14/20 A kérdező kommentje:

"hogy sok az olyan diplomás, aki mögött nincs tudás. "

Mert ha tudás van mögötte akkor többet kap mi?

Egy fillérrel se kap többet, ugyanis a tanár -oktató BÉRTÁBLA alapján kapja az illetményt. Annyit kap ami abban szerepel, egy petákkal se többet.

Míg a gondnok? Az nem táblás bért kap, annyit keres amennyiben megállapodik!

A tanár nem tud megállapodni neki ott a tábla, ami abban van, annyi és kész.

2020. júl. 4. 18:32
 15/20 anonim ***** válasza:

Kérdező.

És mi tart vissza, hogy pénzt keress? Pl.: egy C jogsi, és megvan havi 400.

2020. júl. 4. 18:48
 16/20 anonim ***** válasza:

Velem lehet a baj, hogy amikor válaszolok, mindig feltekerik a hiszti-o-metert a kerdezok? :D

Az, amit irtam a tudasrol, nem fugg ossze a berrel kozvetlenul, de kozvetve igenis. Azert ilyen alacsony a bertabla osszege, mert boldog boldogtalan diplomas es Dunat lehet velunk mar rekeszteni. Egyebkent a tanar kozalkalmazott (mint ahogyan en is), mig a gondnok ebben az esetben nem, ergo o versenyszferaban van. Ennyire egyszeru.

2020. júl. 4. 18:58
 17/20 A kérdező kommentje:

"s Dunat lehet velunk mar rekeszteni."

A tanárokkal marhára nem lehet dunát rekeszteni országos a hiány a szükséges létszám harmada hiányzik már most és ez csak rosszabb lesz idővel.

2020. júl. 5. 09:53
 18/20 anonim ***** válasza:

Majd amikor tényleg kritikus lesz a helyzet, mert lesznek olyan iskolák amiket be kell zárni a tanár hiány miatt akkor talán rendezik a bérezés problémáját. De nem valószínű, hogy lesz ilyen mert mindig lesznek olyan ambíciózus emberek akik a szar fizetés ellenére is tanárnak tanulnak, és úgy gondolják majd valahogy máshogy kiegészítik a bevételeiket.

Illetve arra is gondolj kedves kérdező, hogy a pedagógusok és minden állami alkalmazott az újraelosztásból él. Tehát az ő fizetésük attól függ, hogy a gazdaság termelő ágazatai hogyan teljesítenek. És van egy rossz hírem, a termelő ágazatok, pl. a mezőgazdaság kifejezetten szarul teljesít, az ipar meg nagyon egy dologra (autóipar) állt rá, és óriási a kilengés abban, hogy éppen milyenek a világpiaci viszonyok. Szóval a tanárok elégdjenek meg azzal ami van elvégre ők is közSZOLGÁK.

2020. júl. 5. 10:50
 19/20 anonim ***** válasza:

A magániskolában is bértábla van?

Amúgy nagyon sokan tanulnak, tanultak tanárnak, de amikor végeznek, akkor jön szembe a valóság, hogy alul vannak fizetve, hogy úgy szar az egész ahogy van.

2020. júl. 5. 11:09
 20/20 A kérdező kommentje:

"A magániskolában is bértábla van?"

Igen. De sokkal cifrább mint államiban. Mert itt a fenntartó önkéntes alapon fizet a bértábla alapján-de azt már ő dönti el melyik bértábla alapján..... és ha ő úgy dönt a 3 évvel ezelőtti táblát veszi alapul... akkor ez van! Akinek nem tetszik majd elmegy!

2020. júl. 5. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!