Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten nettó 290 ezer...

Budapesten nettó 290 ezer forintos fizetés jó?

Figyelt kérdés
Irodai munka, napi 8 óra.

2020. júl. 3. 18:18
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
54%
KSH szerint országos szinten is br. 400 ezer körül van az átlagbér... Nem mérvadó.
2020. júl. 3. 18:56
 12/35 A kérdező kommentje:
Akkor csak kérnék abból, amit a KSH-nál szívnak :)
2020. júl. 3. 19:00
 13/35 anonim ***** válasza:
83%

Felszínes a kérdésed!

Kell fizetni bérleti díjat, milyenek az igényeid? Sok minden befolyásolja, hogy mi számít jónak.

2020. júl. 3. 19:02
 14/35 A kérdező kommentje:
Akkor részletezem: 290 nettó fizetés, cafeteria nélkül. A szobámért mindennel együtt 70-et kellene fizetnem. Marad 220, a hitelek törlesztése után legrosszabb esetben marad 150 ezer. Tömegközlekedést használok, a futas a hobbim, nem eszem sokat (hiú vagyok), nem dohányzom, néha iszom alkoholt (fehérbort, üvege 1500-2000 Ft általában). Magamnak főzök, nincsenek drága gyógyszereim. Így jó?
2020. júl. 3. 19:05
 15/35 kapo1588 ***** válasza:
89%
Szerintem olyan szempontból jó hogy nem kell izgulnod a hó végén. Viszont ebből a fizubol nem fogsz házat venni, családot alapítani stb. Javaslom, most légy elégedett ezzel de kezdj el gondolkodni a következő lépcsőfokon. Mit kellene tanulni esetleg vállalkozni hogy ez a nettó 290 nettó 500 legyen:)
2020. júl. 3. 19:11
 16/35 anonim ***** válasza:
57%

Ha kijössz belőle és megfelel az igényeidnek az a színvonal, amit ez a fizetés biztosít, akkor miért érdekel mások véleménye? Nagyon jól levezetted, hogy simán meg tudsz belőle élni.

Azt nem írtad, hogy milyen céljaid vannak és milyen időtávlaton belül.

Magamból kiindulva szvsz 30+ évesen az embernek már lehet igénye arra, hogy ne szobát bérlejen, hanem legalább egy garzont megengedhessen magának.

Ha esetleg van lakáscélja, akkor arra is félre kell tenni (ettől függetlenül is!). Én úgy gondolom, Bp-en havi 200-at kell minimum félrerakni, ahhoz, hogy értelmezhető céljait az ember belátható időn belül elérje. És ez még mindig csak arra elég, hogy 3-4 év múlva 20 év hitellel vehessen egy lakást. De efelett/helyett is kell megtakarítás.

Szerintem Bp-en nettó 290 karcsú. Kezdőfizetésnek elmegy, de nagyon erősen dolgozni kell rajta, hogy belátható időn belül több legyen.

Nettó 500 minimum kell szerintem. Tudom nem kereshet mindenki ennyit, de ez alatt csak vegetálsz vagy lemondásokkal tudsz csak egyről a kettőre jutni (ha akarsz persze), ha nincs már saját ingatlanod.

2020. júl. 3. 19:13
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
A hitel törlesztése miatt keveset tudsz félretenni, de indulásnak nem rossz. Max bevállalsz pár túlórát vagy valahol beugrós munkát, hogy legalább 100-at félre tudj tenni.
 18/35 A kérdező kommentje:
Hát, jó ideje gondolkodom ezen. 35 éves vagyok, picit öregnek érzem magam nagy váltáshoz. Ha újrakezdhetném az életemet, gázszerelő lennék :)
 19/35 anonim ***** válasza:
79%
Víz- és villanyszerelő milliárdosunk még nincs, szóval van lehetőség bőven. A gázszerelős pozi már foglalt sajnos.
2020. júl. 3. 19:16
 20/35 Barnabas333 ***** válasza:
69%

Én érettségivel 8 óra irodai munkáért nettó 250-et kapok, úgy, hogy 15 éve vagyok a Budapesti cégnél, az én szememben jó. És 15-nek üzenem családot simán lehet ennyivel alapítani, a ház már tényleg húzós. Nekünk van egy kis lakás, 1 gyerek és másfél éves új autó. A párom még ennyit sem kap nettó 183-at diplomával, igaz csak óvónői...

De szerintem itt a válaszolók nagy része top menedzser :-))

2020. júl. 3. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!