Mi várható a tudományos fokozat megszerzése után?
Sziasztok! Szeretnék tovább tanulni, és megszerezni idővel a PhD fokozatot is, talán biológiából. Ez azonban egy nem mindennapi dolog, így nem vagyok képben azzal, hogy mi történik ezután. Néhány kérdésem lenne.
1. Milyen munkalehetőségek állnak rendelkezésre?
2. Mennyi fizetésre lehet számítani? Ha már olyan sokat tanulok, alsó hangon a netto 300 000 Ft lenne az alap.
3. A személyi igazolványon rajta lesz az, hogy, dr. vagy nem kötelező feltüntetni a tudományos fokozatot?
"És a fizetés sem a papírtól függ"
Akkor mitől függ? Mi alapján állapítják meg a fizetést? Arra akarsz célozni, hogy a világhírű egyetemek tudósai nagyobb fizetést kapnak?
Sokkal inkább számít a tapasztalat megfelelő szakmai, gyakorlati tudással társítva és az hogy milyen eredményeket tudsz felmutatni karrier terén. Illetve a "soft skillek" akik manapság már lehet többet számítanak, mint akár egy nívósabb egyetemi diploma. Kommunikációs képesség, hatarozottság, vezetői készség, munkabírás, és megfelelő motiváció, ambíciók. Egyébként sok sikert a tanuláshoz! Nem elbátorítani/lebeszélni szeretnélek csak annyit akartam mondani hogy a munkaerő piacon nem minden a papír a végzettség.
Pl a gyárban ahol dolgozom és amelyik üzemhez tartozom hivatalosan, nekem van egyedül felsőfokú végzettségem mégsem én vagyok az üzemvezető, sőt semmilyen vezető nem vagyok. (Mondjuk nem is akarok :D) ezért is mondom hogy nem számít a papír. Aminigazán számít főleg itt Magyarországon az a hosszú nyelv és megfelelő emberek hátsójának az intenzív nyalására való képesség. Sajnos ez van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!