Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi várható a tudományos...

Mi várható a tudományos fokozat megszerzése után?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék tovább tanulni, és megszerezni idővel a PhD fokozatot is, talán biológiából. Ez azonban egy nem mindennapi dolog, így nem vagyok képben azzal, hogy mi történik ezután. Néhány kérdésem lenne.

1. Milyen munkalehetőségek állnak rendelkezésre?

2. Mennyi fizetésre lehet számítani? Ha már olyan sokat tanulok, alsó hangon a netto 300 000 Ft lenne az alap.

3. A személyi igazolványon rajta lesz az, hogy, dr. vagy nem kötelező feltüntetni a tudományos fokozatot?

2020. júl. 3. 04:15
1 2
 1/13 LeonScottKennedy válasza:
20%
Utána már csodadoktor leszel, Grand Master Jedi.
2020. júl. 3. 06:16
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
Mivel addig van also hangon 15 eved, raersz kitalalni hogy hogyan kellene majd teged dicsoiteni es elhalmozni allasajanlatokkal.
2020. júl. 3. 07:18
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A fizetésed annyid lesz, amennyit teszel érte. Rengeteg helyre el lehet menni vele, SZBK tele van peldaul, de a legtöbbünk, aki bioszon végzett, megy ki külföldre kutatni, Mo-n nem terem olyan nagy babér. De az is tény, hogy ezt a pályát nem s fizetés miatt szokás választani
2020. júl. 3. 07:27
 4/13 A kérdező kommentje:

Ugyan, maximum irigykedni fognak rám, aligha fogok dicséreteket kapni.

Akkor kapnék dicséretet, ha influencerként bohóckodnék a YouTube-on az agymosó tartalommal.

2020. júl. 3. 07:29
 5/13 A kérdező kommentje:

Hát igen, külföld sok tekintetben jobb. Pontosan hová mennek külföldre kutatni?

Én most németül tanulok, és a C1-ig akarom magam felhúzni. De ezután az angollal szeretnék foglalkozni.

2020. júl. 3. 07:33
 6/13 subrette ***** válasza:

Ha megszerezted a PhD-t, jelentkezhetsz Post-Doc állásra. Ez szokott lenni a következő lépcső a tudományos pályán.

Az irataidba nem kerül be automatikusan a doktori címed. A doktori (PhD) oklevéllel együtt kapsz egy papírt az egyetemtől, ami igazolja, hogy doktori cím viselésére vagy jogosult, amivel -- ha be akarod jegyeztetni az irataidba -- elmehetsz az okmányirodába és kicserélik az irataidat. Ha akarod. De sok PhD-vel rendelkező ismerősömnek nincs beírva.

2020. júl. 3. 10:37
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Ez csak rajtad múlik. De amúgy mit akarsz kezdeni a tudományos fokozattal? Mert így a leírásod alapján eléggé öncélúnak tűnik vagy csak időhúzásnak. Phd azoknak kell akik kutatni szeretnének vagy egyetemi szinten oktatni vagy mindekettőt. Alapból ez a mubkaerőpiacon nem igazán számít. Persze magáncéghez is elmehetsz kutatónak, de egy sima álláshoz, amihez mondjuk kérnek egyetemi alap biosz vegzettséget, nem fog többet érni a phd. És a fizetés sem a papírtól függ.
2020. júl. 3. 12:51
 8/13 anonim ***** válasza:
44%
Jaj hagyjatok mar, senkinek nem tunik fel hogy ez a szokasos 'munkaugyes troll' aka. 'Balazska' aka. 'Sef fiu' meg a f*sztudja hany alias-a, aki csak azert jar ide hogy hozonghessen mer' a kisembertet minde'g bancsak es oneki milyen rossz...
2020. júl. 3. 13:08
 9/13 A kérdező kommentje:

Nos, én oktatni nem szeretnék. Nem azért, mert ne tudnék, voltak arra utaló jelek, hogy le tudok kötni nagyobb hallgatóságot is, de jobban szeretek tanulni, mint tanítani.

A PhD-re két okból van szükségem: először is, szeretnék a természettudománnyal foglalkozni. Korábban egy fundamentalista keresztény felekezet tagja voltam, ahol tudománytagadásban éltem. Hogy ki tudtam onnan jönni, az részben a természettudománynak is köszönhető volt. Vettem magamnak ismeretterjesztő könyveket, elkezdtem azokat olvasni, és megváltozott a gondolkodásom. Szeretnék még jobban elmélyülni a tudományban, még pontosabb ismereteket szerezni. Másrészt szívesen fedeznék fel új dolgokat, amik segíthetik a világot a haladásban. De egyébként nem vágyom arra, hogy a TV-nek nyilatkozzak, meg ilyenek. A háttérben szeretnék lenni, és végezni a munkámat. Harmadrészt pedig meg szeretném mutatni, hogy lett belőlem valaki.

Egyébként, ha kérdezhetek: a kutatási területet a doktori disszertációhoz én választom, meg, vagy vannak témák, amikből választhatok? Szívesen kutatnék az ember evolúciójáról, vagy a baktériumokról, ezek érdekelnek engem.

2020. júl. 3. 13:17
 10/13 A kérdező kommentje:

Balázska saját bevallása szerint kibukott az egyetemről, mert nehéz volt. Én tanácsoltam neki azt, hogy folytassa. Szóval nem, ezt a kérdést nem ő tette fel.

2020. júl. 3. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!