Mi számít jó fizetésnek?
Sok mindentől függ:
- saját lakásban laknátok- e?
-autóra van- e szükségetek?
-dohányoztok?
-milyen társasági életet élnétek?
-nyaralás mennyire fontos?
-milyen a ruhai ízlésetek,igénytek?
- gond-e egy új hűtő,mosógép vásárlása?
-jó szakmátok van-e (ha megszűnik a munkahely,könnyen találtok- e másikat?(A spórolás ilyen szempontból szerintem hülyeség,úgyse tudsz annyit félrerakni,hogy biztos elég legyen egy következő munkahelyig).
Nekem nettó 200000 már jónak számítana,de ezektől a szempontoktól sok függ,akár 1 millió is lehet igény.
Párommal együtt keresünk havi 900-1M körül. Van egy gyerekünk, saját házban élünk. Félre rakni hónaptól függően kb 100-200-at rakunk félre, mert mindig van valami, amire költeni kell(lehet) (ablak, garázs, most pl edzőtermet csinálunk a ház egyik felesleges szobájában).
Nem élünk rosszul, nem a silány minőségű dolgokat vásároljuk, tehát többet is költünk kajára, mintha pl a felét kapnánk. Ha holnap tönkre megy a mosógép, nem okoz gondot az a 200 kiadás (de azért nem esik jól).
Ha holnap kirúgnak mindkettőnket, kb félévre elegendő pénzünk van, hogy fenntartsuk a színvonalunkat bevétel nélkül, de 1 év, ha lejjebb adunk.
Egyedül, gyerek nélkül nekem elég lenne havi 400 a jelenlegi életvitelemmel.
A két dolog között nem látom az összefüggést.
Nekem a saját lakás azért fontos, hogy kiszámíthatóbbá tegyem az életem, ne függjek valaki mástól (kiadó), aki kedve szerint bármikor eladhatja a lakást, esetenként árat emelhet, stb. Akkor szeretnék másik lakásba/házba költözni, amikor úgy döntöttem és nem akkor, amikor rajtam kívül álló ok miatt kell másik bérleményt keresnem. Ezen kívül szeretnék egy teljesen saját ízlésemre kialakított, berendezett életteret, amit bérelt lakás esetén nem, vagy csak jelentős többlet költséggel tudok megvalósítani. Arról nem is beszélve, hogy kertes házak között ritka a bérlemény, ha ilyet szeretnék nem is nagyon tudnék bérelni, vagy csak nagyon nagy kompromisszumok árán a kínálat hiánya miatt.
+1 érv: nyugdíjas korom előtt szeretnék legalább egy, teljesen tehermentes ingatlant magaménak tudni, mert egyáltalán nem biztos, hogy 30-40 év múlva a nyugdíjamból tudnám fizetni a bérleti díjakat.
#16 "havi 400-at úgy érted, hogy már van saját ingatlan (esetleg tehermentesen)?"
Igen, tehermentes, nincs hitel rajta, csak rezsit kellene fizetni, úgy értettem (ami mondjuk jelen helyzetben kb 40-60e). De ezzel együtt is, ha egyedül lennék, havi 400-ból boldogon elélnék egyedül, családdal már más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!