Vannak itt akik még most is készülnek ki ezen az éven valami építkezésre vagy gyári, multis munkára Angliába, Hollandiába, Németbe, Osztrákba? Ki által mentek ki, vagy csak hirdetésre? És specializált munkára mentek vagy általánosra (pl mosogatás)?
Decemberben jöttem Hollandiába egy vegyipari multihoz pénzügyre. Egy recruiter keresett meg és vitt végig a 3 körön.
Hatása az láthatóan van. Kevesebb embert keresnek és néha elbocsátások is vannak. Ami/aki raktározással foglalkozik az beleszakad a munkába, oda még mindig keresnek embereket.
Nem adtam fel semmilyen hirdetés.
Mire gondolsz?
Még sosem láttam hírdetést ahol a munkavállaló magát hírdeti.
Nem tudom milyen területen mozogsz de a Linkedin és a Glassdoor feldobja az állásokat és figyelmeztetést is tudsz kérni szakmához kötödő friss állásokra.
A fejvadász azért fejvadász mert megtalál ha akarod ha nem. Kell egy jó Linkedin profil és zaklatnak ha van esetleg egy állás ahova jó lehetsz.
Hollandiába jöttem ki április 1.-én teljesen egyedül,ismeretség,kellő nyelvtudás nélkül. Most ott tartok,hogy utcán alszok. Nehogy valaki elkövesse ezt a hibát,hogy ismerős nélkül külföldi munkát keres.
Lehet magyar kötvetítőn keresztül is,de azok mind átverések. Rabszolgamunka,nem fizetnek ki,másokkal kell együtt lakni,meg csupa ilyen jó dolgok.
Ja,hadd húzzanak le. Mármint a magyar közvetítők. Van,akinek a bérének csak a harmadát fizetik ki,és semmit nem tud tenni,mert nincs bejelentve.
Sok csaló munkaközvetítő illegálisan toboroz munkaerőket,index fórumokon is szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!