Más is van így egyetem mellett a diákmunkával?
21 éves srácok vagyok, egyetemista. A szakomból kifolyólag (osztatlan tanárképzés) szorgalmi időszakban nem igazán tudnék elmenni diákmunkázni, mert általában össze - vissza vannak az óráim, hétfőtől péntekig, a hétvégét pedig tanulással szoktam tölteni. (Kollégista vagyok, így pénteken általában késő délután - estefelé érek haza)
Picit furdal a lelkiismeret, hogy más diák (nem az én szakomon, csak alapszakon, mert ott kevesebb az óraszám) lazán eltud menni dolgozni a suli mellett, nekem pedig marad a nyári diákmunka. Most az is kérdéses egyébként, főleg a mostani vírushelyzet miatt (Turisztikai helyen szoktam dolgozni, de kérdéses hogy most keresnek-e diákokat dolgozni, más pedig itt helyben nem igazán van, mert vidéken lakom, jogosítványom pedig nincs)
Egyébként jól tanulok, általában szoktam kapni ösztöndíjat is az egyetemtől, viszont picit szégyellem, hogy Anyuék még 21 évesen is adnak nekem havonta "zsebpénzt" kollégiumra, mert azt az ösztöndíjamból már nem tudnám kikalkulálni.
Én nem vagyok kollégista, és én még nyáron sem dolgozom. Én azt egyetemet tekintem jelenleg a munkámnak, és ezzel otthon is teljesen rendben vannak.
Az ismerőseim többsége is ilyen, szóval szerintem ezzel semmi gond nincs. Sőt, a tovább tanulást nekem majdnem minden ismerősöm családjában támogatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!