Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy orvosi...

Mennyit keres egy orvosi rezidens? Megéri az a 6 év tanulás?

Figyelt kérdés

2020. jún. 6. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Nettó 190000 forint, ehhez jöhetnek ösztöndíjak, ügyeleti pótlékok, másodállás(ok). Csak a pénzért biztos nem éri meg.
2020. jún. 6. 20:28
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
De aztán szépen jön a nagy fizu. :)
2020. jún. 6. 21:50
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Rezidensként még baromira nem éri meg.

Aztán eltelik egy-két év, elkezdenek áramolni a borítékok, magánrendelés az állami rendszer terhére stb. Aztán hirtelen azon kapja magát, hogy nem tudja hova tenni a rengeteg pénzt.

2020. jún. 7. 08:49
 4/10 anonim ***** válasza:
93%

Felejtsük már el a borítékot. A fiatalok egyöntetűen elutasítják a hálapénzt, legalábbis a nagy részük. Arról nem is beszélve, hogy a sebészetes szakmákon kívül máshol nem is jellemző már.

A rezidens fizetés az csapnivaló, ahogy írta a kamara, egy gyorséttermi dolgozó bérével egyezik meg. A szakorvosnak már nyilván több jut, de abból sem lehet ám meggazdagodni a szabadidődben vállalt plusz ügyeletek és magán munka nélkül.

2020. jún. 7. 08:54
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Én a nettó 190 ezres összeggel vitatkoznék, szerintem csak nettó 181 ezer, egy kardiológus rezidens fizetése ennyi legalábbis (saját és kollégáim tapasztalatából mondom, nem máshonnan). Amúgy részben a négyesnek a válaszával is vitatkoznék. Az a része, hogy a legtöbb fiatal elutasítja a borítékot, helytálló, abban is van igazság, hogy a fiatalabbaknak eleve kevesebbet próbálnak adni, de szerintem az az állítás nem helytálló, hogy ez annyira profilfüggő lenne, a kardiológiai osztályon, ami igaz, hogy újabban kicsit sebészeti jellegű lett (bár szerintem ezt a betegek nem fogják annyira fel), de ettől függetlenül alapvetően egy belgyógyászat, nekem is iszonyatos mennyiségű hálapénzeket próbálnak adni, elképesztő összegeket szoktam visszautasítani, amikor közlöm, hogy nem fogadom el senkitől.
2020. jún. 7. 16:37
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
#4: Miért felejtsük el? "Aki korpa közé keveredik..." tökéletes az egészségügyre a példa. Elutasítja, amíg rá nem jön, hogy akarja ő is azt az életet amit felette a főorvosúr...
2020. jún. 7. 17:33
 7/10 anonim ***** válasza:
92%
#6 hűha, normális fizetést akarnak az orvosok a sok befektetett időért, energiáért és felelősségért. Döbbenet.
2020. jún. 7. 18:07
 8/10 anonim ***** válasza:
21%

#7: Hogy jön ez ide? A hálapénzről volt szó.

A jó fizetéshez egy gondolat csak, hogy legyen mit lepontozni. Ha az orvosok nem lopnák szét ugyanúgy az egészségügyet, mint minden más, aki hozzáfér, akkor lenne hova fejlődni. De valójában az évtizedes tapasztalattal és bejáratott praxissal rendelkező orvosok ugyanúgy fejik a rendszert és nem érdekük a változtatás, mint a politikának. Ezért nem is fog változni semmi sokáig.

2020. jún. 7. 18:20
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy éri meg
2020. jún. 8. 06:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Megéri elvégezni az orvosit, utána meg kihúzni egy normálisabb országba.
2020. júl. 5. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!