A munkáltatók mennyire szeretik hogy az alkalmazott képzi magát vagy szeretné magát képezni?
Mi a véleményük erről? Időben támogatják az alkalmazottat? Gondolok ezalatt arra hogy hamarabb elmehessen a munkából ha mondjuk vizsgái vannak.
Ha nem miért nem támogatják mi ennek az oka?
Azért kérdezem mert nem mindenkinek adatik meg az hogy középiskola után közvetlen egyetemre járhasson, hidjétek el vannak olyan élethelyzetek és most nem a pénzről beszélek.
Szerintem szektor fuggo, itba meg munkaidobe is tanulhatsz ha azon mulik hogy el tudode vegezni a melodat vagy sem.
Ha teljesen mas domeniumba tanulsz mint amit csinalsz akkor sztem ha elvegzed a dolgod nem lesz gond belole, de ki tudja, van aki azt hiszi h ha rad erolteti azt az 1 orat akkor elorebb lesztek...
A multik általában támogatják, de nem egyetemi képzést, csak certificateket lehet gyűjteni, legfeljebb aláíratnak egy tanulmányi szerződést.
Amúgy meg egy-egy órára rugalmasak szoktak lenni, ennyit el lehet mindenütt csúsztatni.
Attól függ, hogy milyen fejlődési potenciált lát benned a vezetés és milyen karrierutat szánnak neked a vállalatnál.
Láttam olyat, hogy egy értelmes, szorgalmas ember nem kapott lehetőséget, viszont az ostoba aki jóban volt a főnökkel (együtt jártak cigizni kávézni) mindenféle továbbképzésre ment és jó pozíciót kapott.
A mai vállalatoknál nem a tudás számít, hanem az hogy hogyan tudsz beilleszkedni a csapatba.
Ahol én vagyok itt emberfüggő. Pl. engem soha semmilyen tovbbképzésre nem küldtek/küldenek (egyszer voltam egy 1 előadáson, ami az újabb feladatomhoz kellett), pedig van rengetegszer ilyen-olyan továbbképzés, sokszor olyan, hogy nem csak 1-2 embernek, hanem egy elég nagy csoportnak 10-20-30 főnek.
Pedig nekem van felsőfokú végzettségem, igaz semmilyen szinten nem kapcsolódik a jelenlegi munkahelyem profiljához, de pont azért szeretnék menni továbbképzésekre. A cég nem támogatja és valamiért az előrelépésemet sem. Volt többször szó arról, hogy új, nagyobb felelőséggel járó pozíciba tesznek át, de ez nagyjából középvezetői szinten elakadt, a felsővezetés már nem támogatta.
Szerintem cég függő amúgy, van ahol pl. támogatják a jogosítvány, targoncás jogsi szerzést, vagy valamilyen speciális szaktudást adó képzés elvégzését, de a legtöbb helyen inkább a "csókosoknak" megy minden.
Ha tanulni akarsz tanulj, de arra készülj, hogy inkább titokban csináld, de legalábbis ne a cég miatt ahol vagy. Ha szereted a munkád végezz el plusz képzésket a szakterületen majd próbálj meg magasabb pozícióba kerülni, vagy fizetésemelést kérni. Ha nem jön össze akkor tovább kell állni.
Vegyesek a tapasztalataim, amikor keresgéltem volt ahol konkrétan közölték, hogy akkor biztos másban gondolkodom hosszútávon, mint az adott pozíció. Most fejeztem be már a 3. szakmámat, a melóhelyemen látszik, hogy nem tudnak hová tenni. Szerintem tisztában vannak vele, hogy amint találok anyagilag jobb lehetőséget, dobbantok.
Röviden a válaszom: Egyértelműen nem örülnek a munkáltatók, ha képzed magadat.
Utána magasabb lehet a bérigényed / könnyebben lelépsz. Közben esetleg hamarabb elkéredzkedsz párszor / random szabikat veszel ki vizsgákhoz, adott esetben vizsgára tanuláshoz.
Én szoftverfejlesztő állásokat keresgéltem esti proginfó mellett és sok munkáltatónak nem tetszett. Fix munkaidő van és az 18-ig, nins elengedés, vagy törzsidő van ugyan, de az is sokáig tart, vagy csak szimplán nem tetszik nekik az egész.
Első munkahelyemen aránylag sok időt töltöttem (mármint ez a mai világban illetve annál a cégnél számít soknak). Folyamatosan OKJ-kra jártam - hosszú történet.
Ott nem morogtak, én morogtam, hogy a vizsgákra, vizsgákra tanulás aztán interjúk miatt általában év végére imádkoztam, hogy a karácsony és az újév közöttre maradjon elegendő szabadnapom. :D
Az egy betanított irodai munka volt, a legnagyobb része halálosan monoton és az erős koncentrálás miatt állítom, hogy rosszabb, mint a szalagmunka. Ott amúgy úgy álltak hozzá (némelyik csoportvezetőn látszott is vagy ki is mondta akár), hogy még ők szurkolnak, hogy amúg ne maradjunk ezen a munkahelyen sokáig, mert begolyózunk, elbutulunk meg minden... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!