Koronavírus: 4 órás munkaviszonyban 8 órát dolgozni?
Figyelt kérdés
A cég ahol dolgozom igénybevette a csökkentett munkaidős foglalkoztatásra járó támogatást. 8 órásból át lettünk téve 4 órásba, de az igazgató elvárja, hogy 8 órát dolgozzunk, mert "úgy is kipótolja az állam a fizetésünket". Ez jogilag megállja a helyét? Mit lehetne tenni ebben az esetben?2020. jún. 4. 08:04
11/14 anonim válasza:
Egyetértek, remélem vki elkezdi a pereskedést. Mert ok, hogy a munkavállaló rosszul jár, ezt időnként előfordul, de hogy az államot is megkárosítják ezzel a törvénnyel, hogy vissza lehet élni vele, erre gondolhattak volna.
12/14 anonim válasza:
Pont ugyanez volt nálunk is én kiléptem onnan. Nálunk is 4 órára csökkent hivatalosan a munkaidő, majd amikor megkaptuk a támogatást közölték hogy másnaptól 8 órát dolgozzunk. A jelenlétin csak a 4 órát tüntessük fel. Bért úgy fizettek volna hogy 4 órásat utalással, az állami támogatást az állam, a maradékot pedig állítólag a cégvezető saját zsebéböl borítékba és még örüljünk is neki hogy kiegészíti. Ezen felül kötelező túlórákat írt elő, teljesen más munkakörben. Egyáltalán nem jogszerű és undorító amit ezek a cégek csinálnak! Ha buktok te is fizetheted vissza az államnak a támogatást. Én ügyvédet fogadtam és kisajtolva ami járt felmondtam. Persze azért volt talomba egy jó kis hangfelvételem
13/14 anonim válasza:
Teljesen igazatok van. Bár az hozzátartozik azért az igazsághoz, hogy ezt nem ez a támogatás hozta el. Évek óta tendencia ez rengeteg munkáltatónál, hogy 4-6 órában vannak bejelentve a 8-10órát dolgozó alkalmazottak. A különbözet és a túlóra pedig vagy megy borítékban, vagy nem.
14/14 anonim válasza:
Sajnos ez igaz de pl az én cégem eddig nem volt ilyen. Csak várták hogy az állam csökkentse vagy törölje el a járulékok befizetését ami nem történt meg majd gondolták kihasználják amit tudnak. A legszebb hogy nálunk pl mindenki szerint rendben van ami történik és ebbe beletartozik az is hogy a túlórákat majd valamikor fizetik ki.. Ameddig ennyi birka munkavállaló van azt tesznek meg a cégem amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!