Tényleg ennyit keresek akkor hogy kéne saját lábra
állnom?
Figyelt kérdés
Következő félévben fejezem be a szülésznői képzést a Semmelweisen, és szeretnék elköltözni otthonról, nézegettem albérleteket, de még azt se tudnám megengedni majd, hogy barátokkal lakjak havi 90/szoba és rezsiért. Nagyon keveset fogok keresni, hiába imádom a munkámat, mások hogy csinálják? 23 éves vagyok, nincs párom tehát hozzá se költözhetek mint jópár barátnőm csinálja.
Tényleg kétségbe vagyok esve, hogyan lehet havi 160ból megélni?kaja és lakással, bérlettel semmi pénzem nem marad. Semmi. Erre hogyan lehetne gyereket?
Mire gyereked lesz, addigra jó eséllyel lesz párod is. 23 évesen kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egyedül lakást béreljenek.
2020. máj. 27. 19:47
2/18 anonim válasza:
Én is ugyanígy vagyok, csak én jogra járok. Én kb havi nettó 140et fogok keresni, már ha persze találok állást. Esélytelen ebből egy normális albérlet, muszáj leszek napi másfél-2 órát utaznom oda-vissza naponta és a szüleimnél élősködni, mivel nem Budapesten lakunk. Hiába, sajnos nem lehet mást tenni....
2020. máj. 27. 20:27
3/18 anonim válasza:
Én ezt komolyan nem értem...
Amikor jelentkeztél a képzésedre nem voltál tisztában a várható fizetéssel?
2020. máj. 27. 20:35
4/18 A kérdező kommentje:
De, tisztában voltam vele csak kizártnak tartottam, hogy valamiért tanulok 4 évet, ami örömet okoz a mindennapjaimban és szivesen csinálom, de nem tudok megélni belőle. Mi kellett volna legyek??? bankár???
2020. máj. 27. 21:06
5/18 anonim válasza:
Informatikus.
Most komolyan, szakválasztásnál megnézhetted volna a béreket ha ennyire fontos.
A gyerekhez meg jár apa is, elvileg.
2020. máj. 27. 21:19
6/18 A kérdező kommentje:
de mindenki magának döntse el milyen értékek alapján választ karriert, pályát.
2020. máj. 27. 21:27
7/18 anonim válasza:
Ha valaki nem érti/nem érdekli/nincs affinitása az informatikához vagy épp a mérnöki dolgokhoz, amikkel jól lehet keresni akkor minek legyen az? Ha nem jól csinálja, akkor nem is fog jól keresni vele. Ez Magyarország, itt semmi nem igazságos, ez sem. A sok év tanulás itt nem jelent biztos megélhetést sajnos. Aki nem gazdag családba született és nem várja a saját lakás diplomaszerzés után, annak semmi esélye a kitörésre, mert minden jövedelme a lakhatásra megy.
2020. máj. 27. 21:41
8/18 anonim válasza:
"tisztában voltam vele"
"csak kizártnak tartottam, hogy valamiért tanulok 4 évet... nem tudok megélni belőle"
Akkor viszont a megélhetesi koltsegekkel nem voltal tisztaban...
En peldaul nagyon szeretek tarsasjatekozni, oromet okoz nekem a mindennapjaimban...viszont azt is tudom, h nem fogok tudni megelni belole.
A te helyezetedben eleg nagy luxus volt ezt a szakot valasztani.
Sajnalom, h ez csak most realizalodott benned.
Tartom magam ahhoz, h a szakvalasztasod elott kellett volna tajekozodnod.
2020. máj. 27. 21:49
9/18 A kérdező kommentje:
Azért a szülésznőség nem társasjátékozás. Ez olyan mintha én azt mondanám neked, hogy am szeretek focizni de mégse lettem focista. Nem segítesz. Gyerünk, mutass valami érdemleges választ.
2020. máj. 27. 22:09
10/18 anonim válasza:
Én kerestem 120ezret is, a párommal béreltünk közösen egy szobát, összesen 4-en laktunk az albérletbe. Így össz-vissz 30ezer volt kettonknek a szoba. Meg lehet élni, csak az elvárásokat lentebb kell tenni. Bár én utána fentebb léptem s mar sokkal tobbet keresek, nem tudom meddig lehetne így élni, mert szerencsére nem kellett sokáig
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!