Diszkalkuliával lehet esélyem recepciósnak lenni?
Figyelt kérdés
Állásinterjún megfeleltem minden kritériumnak. Egyedül mikor meghallottam, hogy pénztárgépet is kell kezelnem azt hittem leszédülök a székről viszont, azóta már a szerződést is aláíratták velem. (Néven, hogy ne izguljak belejövök abba is) Nem arról van szó, hogy totál hülye vagyok csak nekem fejben picivel több időbe telik összeadni dolgokat. Meg valamilyen szinten belém táplálták ezt a kedves tanárok annak idején, hogy így sose a büdös életbe nem tudok majd érvényesülni egy munkahelyen sem.2020. máj. 27. 09:14
1/5 anonim válasza:
Recepciós hol? Panzió, hotel? Ilyen helyeken a rendszer intéz minden számlázást, csak a végösszeget fogja kidobni, neked azzal nem kell foglalkoznod. A pénzt kell majd megszámolni, ha kp-vel fizetnek, erre nagyon kell majd figyelned, de ez amúgy is egyre ritkább, mindenhol a kártya megy. Legyen kéznél számológép, biztos ami biztos.
2/5 A kérdező kommentje:
Panzió
2020. máj. 27. 13:23
3/5 anonim válasza:
Az ilyenkor probléma, problémád, ha szólsz, hogy nehezen megy a számolás? Mármint, hogy fogadja el, legyen türelmesebb, akár vendég, akár a kollégáid.
4/5 anonim válasza:
Persze, simán. Én próbáltam már recepciós melót, nekem
nagyobb gondot okozott az, hogy a gépen baromi sok platformot kellett használni és alig tudtam megjegyezni, hol, mit, hogyan, mikor. Egyébként a legtöbb vendég nagyon kedves lesz, és ha nem megy, használj számológépet. :)
5/5 anonim válasza:
Nem tudom, azóta munkába tudtál-e állni, de én is kezeltem pénzt ilyen helyzetben levőként. Annyira féltem tőle, hogy majdnem visszamondtam az elfogadott állást is (csak az első napon derült ki ugyanis, hogy ilyen is lesz, se a hirdetés, se a hr-esek nem említették). De végül úgy voltam vele, hogy meg kell próbálnom. A pénztárgépet tényleg csak nyomkodni kellett, bele voltak táplálva az árak, arra kellett csak figyelni, hogy jó gombot nyomjak meg. Utána pedig az esetek kb 90-95%-ában kártyával fizettek, ott annyi volt, hogy meg kellett nyomni pár gombot a terminálon, beírni az összeget (nyilván erre nagyon kell figyelni, kínos, ha 20 ezer helyett 200-at vonsz le) és már csak érinteni a kártyát és a gép nyomtatta a blokkot. A legritkább eset volt, hogy valaki készpénzt adott, ilyenkor szépen lassabban megszámoltam és amíg nem pénztárgépet használtunk, addig vittem magammal a számológépet is, ha ciki volt, ha nem. Akkor kézzel kellett megírni a számlát is, de azt meg tényleg értelemszerűen kellett kitölteni, adta magát a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!