Projektmenedzserként vagy pályázati asszisztensként mennyit lehet keresni?
Hát ez nagyon függ attól, hogy milyen intézménynél/cégnél találsz állást.
Közalkalmazottként (pl. ex MTA kutatóintézetekben) nyilván a bértábla szerint fizetnek..
Cégeknél meg elég nagy a szórás...
(#1 vagyok)
Erre tippeltem, amit a 3-ban írsz, ill. egyből így értettem.
Én kifejezetten EU-s (kutatás-fejlesztési) területen dolgozom, senior expert-ként. Nálunk egy junior manager bruttó FTE-je 5-600e körül van. De mivel 2-3-4 éves projektek vannak, mindenkit csak konkrét projektre tudnak alkalmazni, határozott időre, és részben részmunkaidős állásra. ( De ez egy kis cég)
Ha nagyobb cégnél helyezkedsz el, ahol biztosított a folyamatos "projektellátás", elképzelhető, hogy felvesznek határozatlanra is...
A fejlődési lehetőség... Mivel elég sokféle pályázati rendszer van, nyilván nagyobb cégnél többfélébe lehet belelátásod. A magyar (operatív programos) 70-100% finanszírozású pályázatok lassan kifutnak (2020 után - ha jól tudom - már nem nagyon lesznek ilyen vissza nem térítendő támogatások, hanem inkább hitellel kombinált, vagy csak kis %-ban támogatott. Az új 2021-2027-es programperiódus nyilván fog tartogatni újdonságokat, amiket rögtön az elején megtanulhatsz, és később feljebb léphetsz... De ez inkább nagy szervezeteknél lehetséges (pl. állami / kvázi-állami projektkiíró/-ellenőrző szervezetek). Kisebb cégeknél jobb a fizetés, de mindenki mindent csinál...
Remélem, tudtam adni egy kis infót. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!