30 évesen mégis mit lehet tanulni, ami munkahely mellett belefér és piacképes?
Valami szerelés javasolható?
Ott is az állóképesség, fizikai egészség (teljes hiánya), ami miatt félek.
Nomeg ezeket a szakmákat hosszú éveken át tanulják, gyakorlattal együtt...
Viszont ha valaki meg tud cáfolni...
Ezek mind-mind olyan infók, amikhez másik ember tapasztalatai kellenének.
Képzést folytató iskola honlapjáról ezekre nem kapok választ.
Meglehet csinálni, csak eléhatározás kérdése.
Szezonális külföldi munka és család mellett abszolváltam 30 évesen Geográfus BSC-n (közgazdász Terület -és településfejlesztés, megújuló energiaforrások szakirányon) mellette hétvégi és távoktatás formában 3 féle pályázatírói és projektmenedzseri képesítést is megszereztem. Részeben ebből is élek azóta is.
Most államvizsgázok jövő hónapban, mert közben amit szakdolgozatban leírtam, azt megcsináltam vállalkozóként, mellett továbbra is jártam külföldöt is. Vendéglátó egységeket vezetek, meg fejlesztek évek óta, ami mellett most lett már időm mással is foglalkozni, így folytatom a sulit is tavaly szeptember óta nappalin Vendéglátás - Turizmus BA-n, amihez alapból a szakmai gyakorlatnak elfogadják a munkám is egyben. A nyári államvizsga után majd a tb ügyintéző és könyvelői lesz még az Egyetem mellett, mivel ráuntam a kókler könyvelőkre és a félre könyvelésekre és a működési költségeimet is tudom így csökkenteni.
Csak szutyok dolog 5 féle krónokus betegséggel élni kicsivel 30 alatt. Szutyok dolog, hogy szeretek túrázni, de nem bírok.
Egyébként a sport az agynak is jót tesz, vétek azt kihagyni. Ahogy az alvás is.
Sajnos eddig nagyon rossz döntéseket hoztam és elképesztően rossz az agyam. Hétvégén nekem alapértelmezett dolog az egésznapos tanulás, ma 2 órán vagyok eddig túl. Hétköznap este is alap a tanulás.
Éves szinten az az alap, hogy összesen 4 szabadnapom megy pihenésre, vagy annyi se (és akkor is otthon vagyok, bár addigra annyira kimerülten, hogy ez kell nekem).
Munka után sokan köszönnek el úgy, hogy jó pihenést, namost nekem fogalmam sincs, hogy az mégis micsoda.
Párkapcsolatom pont ezen a héten kereken 4 éve nem volt. A barátaim fele azért hagyott ott, mert jó, ha évente kétszer látott, másik fele a lelkibetegségem miatt. 3 barát áll még mellettem.
Családom eleve nincs kvázi, mert még a 90-es években egymásnak ugrottak.
Jelenleg nincs se egészségem, se átélt élményeim, se párkapcsolatom, semmim. De egy kib piacképes papírom vagy szaktudásom sem.
Könyörggöm, ne éljetek úgy, mint eddig én!
A vagyonhalmozás nem lehet fontosabb a szeretteiteknél, mentális és testi egészségeteknél!
Könyörgöm, a munka egy szükséges rossz, ne legyen ennyire szent nektek!
Igenis olyan szakmát szeretnék, ami tanulása mellett végre tapasztalhatom, hogy milyenek a szabad hétvégék, milyen érzés szabadság alatt elutazni és milyen érzés annyit edzeni, hogy egy 20 km túrán ne legyek rosszul. Mert ezek mind fontosabbak a munkánál. A munkánál csak az a fontos, hogy legyen.
IT nem érdekel? Most fog indulni egy online ingyenes képzés, amit tudnál csinálni munka mellett/hétvégén. Nem tudom mennyire mélyen megy bele az anyagba - bár így, hogy 2 hónapos, gondolom nem felületes tudást ad. Nem vagyok egy nagy IT zseni én sem, de a mai világban szerintem nagyon jó lehetőség, és karantén alatt, otthonról könnyebben rá tudom venni magamat, úgyhogy én is jelentkeztem. Ha piacképes dologra vágysz, szerintem mindenképp megéri legalább kipróbálni.
Hát ha tudnék szakmát, könnyebb lenne, akkor talán nem is kérdeznék. Pláne harmadszor nehéz.
Amúgy ezer kérdést feltettem szakmákról kommentekben, csak ignoráltátok, mert egyszerűbb ekézni engem, attól ugyanis magasabbrendűnek érezhetitek magatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!