Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolják azt az emberek...

Miért gondolják azt az emberek, hogy itt csak “szegények” fórumoznak?

Figyelt kérdés

Szomorú tendenciát fedeztem fel ezen az oldalon, ennek keresném a racionális- és pszichológiai okait.

Alább példákkal igyekszem szemléltetni, hogy mire is utalok:

Kérdés az oldalon: “Milyen autótok van?”

Jönnek a válaszok sorban, teszem azt 500 000- 3 000 000 forint közötti járművekről. A sokadik válaszoló tárgyilagosan leírja, hogy neki egy 2019-es Porsche Cayenne-je van. Nincs felülreprezentálva sem ez a kategória a válaszokban, teljesen reális a kép, mert az utcán is jut 10 hétköznapi gépkocsira egy komolyabb Lepontozzák, hazugnak kiáltják.

Belefut az ember egy másik kérdésbe: “mennyit és mit örököltetek?“

Szintúgy érkeznek a válaszok: 1 lakást, esetleg vidéki házat, valaki csak résztulajdont, vagy éppen egy nyaralót, kisebb összeget, stb.

Újfent ír valaki egy tárgyilagos választ: 2 lakást Budapesten, 1 nyaralót Dalmáciában, valamint édesapám karóragyűjteményét, mint említésre méltó, relevánsabb érték. Lepontozzák, nevetős hangulatjellel hazugnak titulálják.

Utolsó példa, klasszikus kérdés: “mivel és mennyit kerestek?”

Megszokott, társadalmat tekintve reprezentatív arányú válaszok: gyári munkás vagyok, nettó 190; tanár vagyok, különórákkal nettó 300, stb.

Sokadik válasz: Sopronban működtetek egy 3 fős ügyvédi irodát, 1 200 000 forintra jelentettem be magam, mint ügyvezetői bér, ezen felül szerencsére évi 20-25 millió forint osztalékot is ki tudtunk venni a Kft.-ből az elmúlt időszakban. Jövőre ez kevesebb lesz, mert tatarozni kell az irodát, ami jelentős költség.”

A reakciókat talán már részleteznem sem kell...

Mi ennek az oka? Azért nem értem, mert az életben szembesülnek az emberek azzal, hogy létezik jobb sors. Elsétálnak villák mellett, látnak +50 milliós autókat a közutakon. Személyesen ismerik a munkáltatójukat, aki esetleg vagyonos, tehát testközelből tapasztalják, Ahogy vannak jómódú emberek, itt mégis úgy állítják be a szituációt, mintha mindenki szegény és céltalan lenne.

Szerettem itt időzni néha, mert érdekes kérdésfelvetéseket tapasztaltam, de összességében annyira rossz a közeg, hogy az fenntarthatatlanná teszi.

2020. máj. 15. 13:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%

Egyszerű feltételezés szerintem.

Aki megengedhet magának egy 50 milliós autót, az vagy tisztességtelen úton szerezte és nem ez az érdeklődési köre, hogy itt irkáljon, vagy pedig olyan magasan kvalifikált ember, hogy sokkal hasznosabban üti el a szabadidejét, mint itt kommentel.

Legalábbis nekem ez jön le.

2020. máj. 15. 13:37
 2/13 A kérdező kommentje:

Kiegészítés: sokszor az az “érv”, hogy aki vagyonos, komoly ember, az miért lenne itt jelen. Ezen gondolatmenetben főként nem találom az összefüggést.

Ennyire lekezelik saját magukat?

Miért ne lenne itt jelen minden társadalmi osztály?

Nincs az elitnek külön internete, ugyanazon platformokon informálódnak, fórumoznak.

2020. máj. 15. 13:37
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Nekem meg pont az az érzésem, hogy ide gazdagék járnak, mert sok válaszoló azt írja, hogy fel se kell netto 250 alatt, meg hogy netto 300-400 felett keresnek. Aztán, ha valaki beírja, hogy netto 160at keres irodai munkával, akkor meg le van tanulatlan prolizva, pedig sok helyen tényleg ennyit adnak diplomás embereknek, mert nincs más, ha valaki helyben akar maradni és nincs tőkéje vállakozni.
2020. máj. 15. 14:54
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Sokadszor kérem, ne nevezzük már gazdagnak aki nettó 300-400 felett keres. Az nagyon, nagyon messze van a gazdagtól. Ez nagyon félrevezető. Amelyik szót keresed az a középosztály.
2020. máj. 15. 15:56
 5/13 anonim ***** válasza:
13%
3-400e az ilyen 1000 euró, ők inkább jó értelemben vett megélhetési trógernek tekintendők, bár itt is rezeg a léc, hogy inkább mégiscsak karitatív.
2020. máj. 15. 16:28
 6/13 anonim ***** válasza:
60%

Szerettem itt időzni néha, mert érdekes kérdésfelvetéseket tapasztaltam, de összességében annyira rossz a közeg, hogy az fenntarthatatlanná teszi.

Igen, az ilyen söpredék nulla emberek miatt értékelhetetlen ez az oldal. Nem lehet őket kizárni.

2020. máj. 15. 16:35
 7/13 anonim ***** válasza:
90%

Igazabol ez az egyetlen nepszeru magyar forum, ezert szamomra evidens, hogy sokfele eletszinvonalu, eletmodu ember latogatja - ez szemelyes tapasztalat. ;-)

Plusz az emberek tobbsege valami foldontulinak hiszi a gazdagokat, akik ejjel-nappal csak golfoznak vagy uzleti targyalasokon vesznek reszt, viszont ennek ezert olyan nagy valosagalapja nincs.

2020. máj. 15. 17:02
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Netto 300 at keresek. Nem vagyok gazdag. Hó végére egy fillérem sincs
2020. máj. 15. 17:07
 9/13 anonim ***** válasza:
90%

A, szerintem a kérdező nem ismeri fel a trollokat

B, nagyon remélem, hogy nem lesz olyan sivár az életem egy 2019es luxusautóban ülve, hogy erre az oldalra szoruljak, hogy kiéljem a szociális hajlamaimat.

C, messziről jött ember azt mond amit akar. Én is beírhatom, hogy atomfizikus vagyok. Elhiszed? Nem, és honnan tudod, hogy nem igaz. Túl sok ember jár ide, túl sok a kamuzás. Néha már ezt se hiszem el egyes kérdéseknél, hogy ez egyáltalán megfogalmazódott gondolatilag valaki fejében.

2020. máj. 15. 17:39
 10/13 anonim ***** válasza:
92%

Pontosan azért lehetnek itt jelen gazdagék is, mert a pénz nem boldogít.

Nem lesz olyan sivár életed? Mert úgy gondolod, ha pénzed lesz, akkor automatikusan boldog, elfoglalt ember leszel, állandó programokkal?

Én egy multinál dolgozom irodában, túl sokat nem keresek, de akkor sem hagynám ott, ha pénzhez jutnék, mert megölne az unalom. Lehet, hogy eleinte utazgatsz, de ha nincs senkid, akkor kivel? Pénzen vennéd a nődet meg a barátokat? Na az aztán a boldogság.

Azok se lesznek melletted minden pillanatban.

És ha tényleg jól menő vállalkozó vagy, vagy ügyvéd, pénteken este 7-kor akkor sem dolgozol.

Illetve 25-30 felett sokaknak családjuk, gyerekük lesz, akinek meg nem, és nincs párkapcsolata, az sokszor otthon ül és unatkozik. Nem jár mindenki bulizni.

A sikeres ember gyakran magányos.

Ettől függetlenül simán lehet, hogy bárki hazudik.

2020. máj. 15. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!