Munkanélküli segély hogy jár?
4,5 évet dolgoztam egy cégnél, sajnos kirúgtak mert nagyot hibáztam.
Ebben az esetben ugye elvileg jár munkanélküli segély, mivel 3 év után már jár.
Van ez a kalkulátor: [link]
Miért úgy írja, hogyha a "Munkavállaló rendes felmondása" illetve a "Munkaadó rendkívüli felmondása" opciót választom ki, hogy 2020. 08. hótól kezdődik a munkanélküli segély folyósítása? Nem értem!
Köszönöm.
Én sem értem, de válaszd a "Felmondás-megszűnés" opciót.
Álláskeresési járadék úgy jár, hogy az igénylés napját közvetlenül megelőző 4 évben legyen legalább 360 napnyi beszámítható jogviszonyod.
Ha Neked volt 4,5 éved, akkor Te a maximális 90 napra vagy jogosult az ellátásra.
Minden 10 napnyi figyelembe vehető idő 1 napnyi ellátásra jogosít, de maximum 90 nap!
Az ilyen kalkulátorok semmit nem érnek, pontos adatot nem fogsz megtudni belőle. Ugyanis a járadék összegét az igénylést közvetlenül megelőző 4 naptári (teljes) negyedév átlagbéréből számolják ki. Az, hogy megadsz egy valamilyen havi összeget, vajmi kevés ide.
Régen valóban számított, hogy milyen módon szűnt meg a munkaviszonyod, de már évek óta lényegtelen.
A jelentkezésed megelőző 3 évet vizsgálják, az alatt kell lennie 360 nap jogosító időnek. Minden 10 jogosító nap után jár egy járadékos nap.
A járadék összeg a utolsó 4 naptári negyedévben elért bruttó jövedelmedből számolt napi bruttó összeg, amiből SzJA előleget és nyugdíjjárulékot vonnak (15+10 %)
"Az utolsó 3 hónap átlagát nézik."
Erre semmi szükség nem volt... :)
Előtte már megírtuk, hogy "a járadék összegét az igénylést közvetlenül megelőző 4 naptári (teljes) negyedév átlagbéréből számolják ki."
Ez még most is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!