Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdőként hogyan kell...

Pályakezdőként hogyan kell munkát találni? (irodai, gazdasági irány)

Figyelt kérdés

Nyilván most van egy járványhelyzet miatti válság. Így nehéz lesz. De hamarosan enyhül, remélhetőleg. Tehát szeretnék elvonatkoztatni most ettől a válságtól.

Lassan egy éve van diplomám, és semmilyen komoly, előrelépési lehetőségeket is tartalmazó munkára nem vesznek fel.

Az önéletrajzomat általában dicsérik.

A kommunikációm ugyan nem a legjobb, de hát maguk a pozíciók sem ilyenek, ahova jelentkeznék. Ettől függetlenül gyakorlok az interjúkra, felkészülök a cégből, meg amiből kell. Mégsem...

Legutóbb a járvány előtt voltam interjún (azóta nincs komoly visszajelzés, de ez érthető), akkor az egyik szakmai vezetőnek annyira tetszettem, hogy el is szólta magát, „felvesszük!”. Ehhez képest be se hívtak a második fordulóba (ez még járvány előtt, tehát nem maradt el a munkaerő-felvétel). Nem igazán értem... Ennyire tele van a főváros tapasztalt emberekkel, akik szaros nettó 180 ezres munkákat keresnek? Vagy ki az a sok ember, aki jobb nálam?

2020. máj. 8. 16:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Mit értesz az alatt, hogy a kommunikációd nem a legjobb? Lehet, hogy ez a titok nyitja. Amúgy sajnos nem tudhatjuk. Esetleg meg lehetne kérdezni ezeket a helyeket, hogy mondják el, mi volt a gond. Hátha válaszolnak, bár kicsi rá az esély.
2020. máj. 8. 17:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem merem megkérdezni őket, mert az összes HR-es cikk azt írja, hogy ne kérdezzünk ilyet. Ha fejlődni akarunk, akkor karriertanácsadás, és hasonlók. Állásbörzéken ingyenes. Voltam is, és segítettek. Nagyon kedves volt a hölgy. Rendbe raktuk a motivációs levelemet.
2020. máj. 8. 17:13
 3/12 A kérdező kommentje:
Jaa, és az semmit nem jelent, Introvertált vagyok. Nem engem kell keresni, ha valahol értékesítőt keresnek. Nagyjából ennyi. Persze az állásinterjú pont ilyen feladat, ahol el kéne adnom magamat. Ezért gázos. De az előnyeimről beszélek, és szoktam tudni válaszolni a kérdésekre.
2020. máj. 8. 17:14
 4/12 anonim ***** válasza:

Akkor meg minek kérdezel, ha nem fogadod meg...?

Engem biztos marhára nem érdekelne, hogy a hülye HR-es cikkek mit mondanak, de a te dolgod.

2020. máj. 8. 17:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Csak a HR-es cikkeket azok írják, akik aztán fogadnak interjún... Nem éppen hülyeség megfogadni azokat a tanácsokat.
2020. máj. 8. 19:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Oké, ahogy akarod.
2020. máj. 8. 19:53
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Aha, ők fogadnak az interjún, meg ők teszik eléd a vizet. De nem ők döntenek róla, hogy felvesznek-e.
2020. máj. 8. 20:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor... Én jelentkeztem egy nagy cégnél egy pozícióra ugyan arra adtam be csak épp más más városokban amik nekem közel voltak. Az egyik itt volt a sejhajon alatt oda akartam nagyon menni. Be is hívtak, kb fél óra múlva írta emailt h sorry de nem, meg bővítsem az önéletrajzo.

Másik városba meg felvettek.

Az a ciki h ahova nem vettek fel oda a mai napig keresnek embert.... Max egy hónapig van levéve a hirdetés.

Lehet az interjún kellene kicsit fejlődnöd.

2020. máj. 9. 07:22
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtátok a tapasztalataitokat és a javaslataitokat. 🥰

Jöhet még!

2020. máj. 9. 11:23
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Pályakezdőket sehova nem vesznek fel. Most az a bevett gyakorlat (én pl. Telekommal jártam így) hogy gyakornoki helyet hirdetnek meg végzős egyetemistáknak és őket foglalkoztatják tovább főállásban. Ha éppen akkor nem vagy diák, akkor esély nincsen az adott helyen dolgozni, mert kvázi csak gyakornokként lehet bekerülni az adott céghez.
2020. máj. 19. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!