Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tanuljak, hogy jó fizető...

Mit tanuljak, hogy jó fizető állásom legyen 1-3 év múlva?

Figyelt kérdés
Jelenleg filozófiát tanulok az egyetemen, viszont ebből nyilván soha nem lesz jól fizető melóm, plusz van egy szakmám, de abban nem szeretnék elhelyezkedni, mert nagyon távol áll tőlem. Angolból középfokú nyelvvizsgám van... És kb ennyit tudok felmutatni. Franciából középszinten érettségiztem, jelenleg azt próbálom tanulni minden nap. Ötleteket szeretnék, hogy szerintetek az egyetem mellett milyen szakmát végezzek el, vagy mit tanuljak, hogy miután végzek el is tudjak helyezkedni és jól keressek (ahol jelenleg lakok ott ha 200+ keresnék, az már jónak számítana nagyon, szóval ilyesmire gondolok). Plusz infó, ami még elég fontos, hogy szociális fóbiám van, szóval a legtöbb meló sajnos esélytelen számomra. 24/N

2020. máj. 7. 08:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
informatika
2020. máj. 7. 08:57
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Programozás.
2020. máj. 7. 09:26
 3/12 anonim ***** válasza:
60%
Egy jobb hónapban sori melóval is hazaviszel 200.000-et pótlékokkal együtt. Kár a felsőoktatás erőforrásait pazarolni így
2020. máj. 7. 09:49
 4/12 anonim ***** válasza:
21%
Hagyd ott a filozófiát, csak fogod a helyet olyan elől, aki tényleg odavaló.
2020. máj. 7. 10:13
 5/12 A kérdező kommentje:

#1, #2 köszi.

#3 ? A legtöbb ember nem tud végül olyan területen elhelyezkedni, amihez kapcsolódik a diplomája, de ez nem azt jelenti, hogy felesleges lennie tanulnia egyetemen.

#4 Ki odavaló? Aki filozófiát akar tanulni, és elérte a kiszabott ponthatárt, szerintem odavaló. Másrészről pedig ez az egyik legnépszerűtlenebb szak mostanában, nem mintha kapkodnának a helyekért.

2020. máj. 7. 10:40
 6/12 anonim ***** válasza:
64%
Ahol én dolgozok ott nők is gépkezeléssel simán megkeresik a nettó 400 ezret havonta. Egészségügyi gyár, de ha már csak a fizetést nézzük nem feltétlen kell diploma a jó fizetéshez.
2020. máj. 7. 18:40
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

szociális fóbiával én vmi IT-s szakmában gondolkodnék, amit lehet home office-ból is végezni. Így nem kell emberek között lenned.

Ez nagyon sok minden lehet: webfejlesztés, programozás, grafikai tervezés, stb.

Jómagam is viszolygok az emberek társaságától, így pontosan tudom, milyen az, amikor egész nap össze vagy zárva másokkal, és végig nagyon kényelmetlenül, szorongva érzed magad, egyedüllétre vágysz. Egyszerűen borzalmas, nincs rá jobb szó.

Amióta viszont szabadúszó lettem és itthonról dolgozom, sokkal jobb az életem.

2020. máj. 7. 18:53
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

"A legtöbb ember nem tud végül olyan területen elhelyezkedni, amihez kapcsolódik a diplomája, de ez nem azt jelenti, hogy felesleges lennie tanulnia egyetemen."

Szóval a legtöbb ember nem piacképes szakra jár? Az én szakomról/szakjaimról tudtommal mindenki szakmában dolgozik

2020. máj. 8. 10:12
 9/12 anonim ***** válasza:
67%
Politikus, focista, temetkezési vállalkozó, fegyvergyáros, gyógyszeripar.
2020. máj. 8. 13:45
 10/12 anonim válasza:
31%
A filozofiaval hol tudnal elhelyezkedni amugy?
2020. máj. 8. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!