Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Román nyelvet magyarra fordíta...

Román nyelvet magyarra fordítanék pénzért. Lenne rá kereset?

Figyelt kérdés
2020. máj. 6. 20:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
Miért feltételes módban írsz ? Hirdesd meg magad azt kiderül.
2020. máj. 7. 08:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a műfajban általában határon túli magyarok szoktak megjelenni (magyar-román, magyar-szlovák, magyar-szerb). Fogalmam sincs, hogy a másik nyelvet mennyire és hogyan beszélik, de a magyart SOHA nem helyesen. Nem egy, nem két ilyen fordítótól olvastam már szöveget, és egyszerűen be kell látni, hogy már elment egymástól a külhoni és az itthoni nyelv fejlődése. Nem ismerik a szlenget, nyelvi finomságokat, rétegeket. És olyan is van, aki egy szabolcsi parasztgyerek szintjén áll. Ahogy a kérdésből is látszik.
2020. máj. 7. 09:28
 13/22 anonim ***** válasza:
68%
Nekünk is voltak szomszédaink, akik Romániából költöztek Magyarországra. Elvileg mindkét nyelvet anyanyelvi szinten beszélték. Gyakorlatilag meg a magyar nyelvhasználatuk olyan volt, mint a falun élő dédnagymamámé. Főleg a feleségnek, aki alacsony végzettségű volt, és valami eldugott faluból származott. Egy csomószor vissza kellett kérdeznem, hogy mit mondott, mert nem értettem, illetve olyan szavakat használt, amiket nem ismertem. Ezért fontos a háttér, a végzettség és az általános tájékozottság.
2020. máj. 7. 15:32
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem teljesen arra gondolt a Kérdező, amit írt, nem bántásként. Szerintem inkább arra gondolt, hogy olyan cég, akinek dolga van román céggel, akkor könnyebben megértenék egymást, mint a köztes angollal, amit vagy megértenek vagy nem.

Nem hiszem, hogy fordításhitelesítésre gondolt a kérdező, mint fordítási munkára. Ha van vkinek román üzleti partnere, ügyfele jogásznak, stb., akkor vállalná a fordítást, akár a tolmácsolást - ha olyan szinten van. Nem biztos, hogy rögtön szinkrontolmácsvégzettségre kell gondolni, rengeteg papírral...

Kedves Kérdező, keress ilyen nyelven állást a professionön, cvonline-on, jófogáson, hirdesd meg úgy magad, ahogy az angolul beszélők, aztán majd kiderül. Viszont ebben az esetben el kellene beszélgetned a NAV-val, mert bejelentett kötelezettség - elvileg. A lényeg, szerintem igény mindenképpen van rá, a kérdés, hogy hol van területileg a cég, ha messze, hogyan fizetnek Neked? És igen, kellene a számlázás is.

2020. máj. 7. 17:15
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Előre elnézést szeretnék kérni mindenkitől, de miért kell valakivel ellenségesnek lenni, csak mert külföldi, s nem Magyarországon született? Ellenségesnek lenni könnyű, bezzeg szép szóval segíteni nem. Magyarországi embert is sokat láttam/hallottam már úgy beszélni, hogy a füleim csengtek a furcsábbnál furcsább ragozások miatt, de én mégsem rúgtam bele szerencsétlenbe, hanem elmondtam, hogyan kellene ezt helyesen megfogalmazni. Egy rokonom Romániából költözött Magyarországra és olyan ellenségesek voltak vele, hogy szegény minden nap sírva ment haza az iskolából. Ennyire gonoszak lennének a magyar emberek azokkal, akik hozzájuk kedvesen fordulnak egy apró kérdéssel? Az illető alapból úgy gondolta, hogy keresete lenne e ebből a fordításból. Más nem szokott elírni dolgokat? Magyartanárok is van, hogy szó/betűhibát ejtenek. Én is Erdélyi magyar vagyok, sőt, székely, s büszke is vagyok rá, akkor is, ha egy semmilyen kis faluból jöttem, s a kérdezőben is több emberség van, mint jó pár emberben itt.
2020. máj. 7. 18:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, ha az ember dolgozik, akkor jobban oda is figyel, mint egy oldalon, ahol ki ír egy kérdést csak úgy. Elvileg azt írja az oldalon, hogy mások sértegetéséért kitiltás jár. Ne sértegesd, hanem válaszolj normálisan. Csak, mert neked rossz napod van, nem kell nekiesni mindenkinek, hanem vegyél egy hideg zuhanyt, s aludj egyet, aztán kipihent fejjel írj valami normálisat. Vagy, ha nem tudsz szépen beszélni a kérdezővel, akkor nem kötelező a válasz.
2020. máj. 7. 18:38
 17/22 anonim ***** válasza:
51%

Nem, nincs rossz napom.

Teljesen normális napom volt.

Ha pedig valaki gondos, akkor mindig gondos!

Egy oldalon keresztül soroltuk azokat a hibákat, amelyeket itt a kérdező elkövetett.

Ez nem egy gondos ember jellemzője!

Ez az ember nem egy fordító!

Még lehet belőle az - de CSAK AKKOR, ha a mások hibáztatása helyett NAGYON GYORSAN elkezdi javítani magát!

Ebben segítsetek neki, ha jót akartok.

2020. máj. 7. 20:02
 18/22 anonim ***** válasza:
48%
Ha jól láttam, s úgy gondolom jól láttam, a kedves kérdező senkit sem hibáztatott. Csupán megkérte a kedves válaszolót, hogy ne kössön bele minden apróságba. Van, aki a barátai/ismerősei között rövidítéseket használ, vagy máshogy fogalmaz, mondván, most úgysem kell mindent precízen megírni, s közben amúgy verseket ír, novellákat, esetleg regényeket, s nem egy ismerősöm van, aki így jár el. Nem kell mindig mindenkit megrohamozni. Nem veszekedni akarok, de szerintem nem emberséges így szidni valakit, csak azért, mert este nem volt kedve Shakespeare-i kérdést megfogalmazni.
2020. máj. 7. 20:36
 19/22 anonim ***** válasza:
De... Ki mondta, hogy az illető szakember? Mit nem csinál egy fordító? Nem engedi el magát egy kicsit a hétköznapokban? Tényleg nem értem a kiakadásod okát. Hogyan tudsz valakit TE megbélyegezni, egyetlen kérdésből, úgy, hogy azt sem tudod, férfi, vagy nő a kérdező, vagy, hogy idős, vagy fiatal, vagy bármit róla?
2020. máj. 7. 21:08
 20/22 anonim ***** válasza:
51%

Nézd: nem véletlenül idéztem az Idiocracyt.

Az odáig rendben van, hogy az életben kicsit elengedi magát.

De itt most egy fontos kérdést tett fel!

Már csak önmaga kedvéért is vegye komolyan! Legalább saját magát!

Nagyon, nagyon sok mindent tévesztett el, nem keveset!

---

De rendben, eltévesztette. Megesik mással is (bár nem ennyi).

De akkor miért így viselkedik?

Azt kellett volna válaszolnia, hogy bocs', elnéztem, legközelebb jobban vigyázok.

De ráadásul még te is őt véded, és azt mondod, hogy nyugodtan Mekk mesterkedjen?

A saját választott szakmájában?

Ahol neki a legjobbak között kéne lenni?

Hogy gondoljátok ezt?

Egy lyukas lejt nem fizetnék az ilyen ember munkájáért!

Ha pedig a világ is így gondolja majd, mint ő: na, AKKOR jön el az Idiocracy.

2020. máj. 7. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!