Szerintetek mit csináljak?
Ha téged érdekel a főzés szard le a tanárod. Ne hagyd abba a hegedülést ( max iratkozz át másik tanárhoz) vagy egy zenekarba is beléphetsz. Mindenképp tartsd szinten magad egy b tervnek mindenképp jó.
Én a helyedben belépnék egy zenekarban, és elkezdenék egy főzés kurzust. Ez után akár egy étteremben is munkát kaphatsz és utána eldöntheted mit akarsz.
Nem tudom mennyi idős vagy, szóval lehet hogy amit leírtam neked nem opció😂
Akkor szerintem folytasd mindenképp a hegedülést. Akár leteheted az alapvizsgát ( nem tudom h már megcsináltad e ) és járj sok versenyre, esetleg az alapvizsga mellé
( ha van ) letehetsz még egy felsőbb képzést- bár ezekkel annyira nem vagyok képben😅 Mindenképp kérdezd meg a tanárod ezekről
Helyedbe a felvételinél majd egy olyan iskolát választanék, ami ad diplomát- ha esetleg valami zenei főiskolába akarsz majd menni. Ez lehet akár szakgimnázium, és akkor mellette tanulhatsz főzni is. Vagy csak simán egy gimi. Otthon kezdj el rendszeresen főzni ( nem tudom mennyire tudsz) Később még mindig ott van a főzőkurzus, vagy vmilyen tanfolyam. Remélem tudtam segíteni :)
14 évesen nyugodjál meg, lehet, hogy orvos vagy asztalos lesz belőled, bőven van időd eldönteni!
Én 14 évesen régész akartam lenni, 16-20 évesen patológus, ehhez képest 43 évesen mérnök vagyok jelenleg és tekintve, hogy unom mint a szart, lesz ebből még webdesign is
Ha annyi pénzed van, hogy éttermet tudjál nyitni, és üzemeltetni, akkor nem probléma együtt csinálni a kettőt.
Mondjuk 25 év vendéglátás után abban azért látok némi feszültséget, hogy most akkor profin akarsz főzni, vagy éttermet vezetni, mert ez a kettő még nem sok embernek sikerült az írott történelmünk során...
Miért ne nyithatnál éttermet, amiben mondjuk azt hegedűzöd, hogy "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország"?
Lehetne ez az est fénypontja, amikor a tulaj saját kezűleg hegedül, esetleg énekel mellé, és akkor ez a hely ettől különleges, ettől lesz érdemes idejárni? (mondjuk a hegedűzés előtt 1 órával már ne lehessen bemenni az étterembe, csak azok hallgathassák, akik addig ott voltak és fogyasztottak)
Külföldön nem ritka az ilyen, pláne a magyar éttermekben, ahol az a specialitás, hogy bizonyos napokon a tulaj harmonikázik, és ezt így is hirdetik.
Persze az ott (mondjuk Kaliforniában) magában egy attrakció, hogy na, magyar étterembe megyünk, és akkor még mellé látunk egy valódi magyart is, aki még mellé akárhogyan harmonikázik is, meg elbeszélget a vendégekkel, nemdebár, darling? Meg ott a lakosság is jóval nagyobb mint itthon, tehát sokkal többen lehetnek, akik odamennek csak ezért.
Itt Magyarországon azért csak akkor látnék erre üzleti pluszt, ha egy már befutott, jól ismert hegedűművész lennél, mint mondjuk a Mága Zoltán, aki a saját éttermében még olykor muzsikál is az erre jó pénzért premium jegyet váltott étteremközönségnek.
Szóval nem tartom kizártnak akár a kettőt ötvözni, de ahhoz (itthon) legalább az egyikből nagyon jónak kell lenni.
Külföldön meg, ahol azért mennek oda, mert te vagy ott "a" magyar, ott jobbára mindegy.
Akkor te úgy csinálod, ahogy, és akkor ott az "a magyar".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!