Munkanelkuli alatt napi bejelentes?
Figyelt kérdés
Olyan kérdésem lenne,hogy macius 30-an megszünt a munkaviszonyom,igényeltem az álláskeresési járadékot, jelenleg nincs bejelentett munkahelyem viszont az elozo munkahelyem napi bejelentessel 1-2napot alkalmaz. Gond lehet-e ,ha ezalatt allaskeresoin vagyok? Illetve juniustol megyek rendes bejelntessel dolgozni, egy osszegben igenyelheto a jaradek? Ennek mi a menete? Koszonom,aki tud valaszolni2020. máj. 2. 09:23
11/12 MancsWolf válasza:
Utolsó nem.
Az csak egy feltétel hogy HA NEM a lakóhelyek szerinti településen létesítesz akkor ki kell utalni megfelelő kérelem után 2 hónapon belül. Nekem külön fel is hívták a figyelmem erre munkaügyi központban, ha helyben helyezkednek el be se adjam az igényt. Ha lakcímed szerinti településen dolgozol nem jár vissza. De világosan leírták az elutasító levélben is.
12/12 anonim válasza:
Megkerestem a törvénynek azokat a bekezdéseit, amit írtál. Szinte szó szerint az van benne, amit a határozatról bemásoltam, nincs szó arról, hogy ha azon a településen dolgozol, ahol élsz, akkor nem jár a pénz. Érdekes is lenne, a budapestiek jó része így kapásból kiesne.
De ha megmutatom ezt a részt a törvényben, nyitott vagyok minden új infóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!