Tényleg ez lenne a valóság a fizetésekkel (bárki röhögve megkereshet netto 300 at) kapcsolatban amiket itt írnak?
Egy ideje szoktam olvasni itteni kérdéseket és válaszokat,észrevettem hogy hatalmas netto bérekkel szoktak dobálozni. Meg ilyesféle kijelentésekkel "takarito is netto 250 felett keres,aztán másik gyárban egy operátor túlóra nélkül 250 ezer,túlórával netto 300 ezer, csak általánossal stb)
Ezeknek mekkora lehet igazságtartalma szerintetek?
Mert ha igaz akkor nagyon béna vagyok és váltanom kell
Budapesten a nettó átlagfizetés 300 ezer felett van. Le lehet pontozni, de attól nem lesz kevesebb az átlagfizetés, és te sem fogsz többet keresni.
Forrás, nem mintha az itteni lepontozóbrigádnak ez számítana: [link]
Én nem pontozok le, de azért pesten 1 milliós fizetések is vannak meg arányaiban sokkal több 500+ ezer feletti és ez felhúzza az átlagot, nem kétlem hogy sima munkás is többet keress mint máshol de valahogy kételkedek 250-300 ezerben.
200-240 körül talán talán
Igen, az átlag annyi... na és?
Ahogy a 4-ben írtam az átlag egy matematikai bűvészkedés, a medián lenne ami valamelyest értelmes lenne.
Hiába 300 az átlag fizetés, ha valójában 1-1 multinál dolgozó mérnök tucatnyi átlag budapesti fizetési átlagát húzza akár fejenként egy 100-al felfelé.
Nem bruttó hanem nettó 300 feletti a pesti átlag, azaz bruttó 450e körül.
A median 250 körül lehet Budapesten.
"Ilyen vizsgáló fél lehet pl. az állam, akinek statisztikailag nem számít az, hogy az egy főre eső jövedelem hogyan oszlik el a lakosságban"
Nem, ez az államra sem igaz! Például gondold végig az adóbevételek alakulását.
"Ez a szám a mediánt sem éri el."
Tényszerűen ez valószínűleg igaz(hiszen forintra egyforma fizetés minimálbéres van legtöbb), de hülyeség ezt vizsgálni. A median teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!