Ki mit szokott mondani állásinterjún amikor megkérdezik, hogy miért akar hozzánk jönni dolgozni, mi motiválja?
Aztán nyilván egy ilyen kérdésben az is benne van, hogy nem fogod tudni ugyanazt a választ adni egy "lelketlen" árufeltöltős munkára mint az álom melódra.
Vagy nem fogod ugyanazt a választ adni kezdő, zéró tapasztalattal rendelkezőként, mint egy tapasztalt, 10-20 évnyi tudással rendelkező szakember.
Én konkrétan utálom ezt a hülye kérdést. Mert az!
Mindig őszinte szoktam lenni, éppen miért oda jelentkeztem:
- Megélhetés miatt
- Jó a tömegközlekedés erre
- Érdekel a meló
- El akarom hagyni a pályát, frissítést akarok.
Ahol ezt a hülye kérdést feltették, sehova nem vettek fel. Ahol nem tették fel, oda felvettek. Több, mint 10 évig dolgoztam minden helyen, és mindenhonnan én dobbantottam. :)
"Ahol ezt a hülye kérdést feltették, sehova nem vettek fel. Ahol nem tették fel, oda felvettek."
Én ugyanezt tapasztaltam álláskereséseim során!
Számomra a másik hülye kérdés, a "Hogyan képzeli el a jövőjét X év múlva?" Erre én egyszer azt feleltem, "Nem vagyok jós". Hehe! Ilyen helyen se volt szerencsém, de nem is bánom.
"Nem lehet, hogy van összefüggés? Nem tudtok válaszolni alap kérdésekre és nincs "szerencsétek" ezeken a helyeken?"
De tudunk válaszolni alapkérdésekre IS!
Azért hányadék ez a kérdés és feltenni is felesleges, mert hazudoznod kell azért, hogy téged válasszanak.
Az én logikám szerint tehát ezekhez a cégekhez többnyire hazug embereket keresnek. :)
Lehet az ember elkötelezett a munkáltatója iránt ezek nélkül is. Én nem álmodozom éjszakánként arról, hogy az X. Y. gyárba vegyenek fel, mert konkrétan lesz@rom, hogy neki mi a jó. De ha már engem választ, és megbecsül (megfizet, embernek néz, szociálisan kicsit érzékeny a magánéletem iránt is), valamint mindenben korrekt, én is úgy fogok viszonyulni hozzá.
Sok a lusta.
Nézd: bebiszitter, takarító , gondozó kutyafüle már 2000ft.alatt el se jön és olyan munkát végez hogy szégyen.
Siralmas. De lehet én pont abba a 2%ba nyúltam bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!