Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak ha rossz környék...

Mit csináljak ha rossz környékre születtem fizetések szempontjából?

Figyelt kérdés

Tehát havonta nem kapok többet netto 155-160 ezernél, a környéken ami ennél jobban fizet azok a több müszakos gyári munkák egy kis része, de mondjuk nekem netto 200 ezer nem ér annyit, hiszen az a plussz 40-45 ezer nem lenne arányban azzal hogy mennyivel nehezebb és egészségtelenebb a munka. A másik lehetőség még vendéglátás lehetett volna ami jobban kereső, de fekete munkában én sose akartam partner lenni és ott csak az volt vagy minimálbér.

A lényeg az hogy nyugati megyékben,jobb városokban láttam többször hogy netto 250-270 is meglehet keresni túlóra nélkül gyári munkában. De az a baj hogyha kiszámolom most nem kell rezsit meg lakbért fizetnem mert szüleimmel lakom, ha mennék nyugat magyarországra albérletbe mire kifizetnék mindent, lényegében ugyanarra jutnék mint itt.

Nem tudom ilyenkor mi a megoldás,gondolom ez van rossz helyre születtem, max azok opció a váltás akik 5 évet tanultak legalább diplomások több folyékony idegen nyelvvel és netto 300 felé tudják értékesíteni.

2020. ápr. 26. 17:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Inkább a gyár, mint egy SSC? Hát te tudod.

Dolgoztam minimálbérért porszívógyárban, nem volt egy hatalmas élmény 8-12 órákat állni a szalag mellett.

Már pár éve az SSC szektorban vagyok. Tudod mit csinálok? Telefonálok egész nap. Nem kell belehalni. Légkondi, home office, mikor mi. 210ről kezdtem, most 400 felett keresek. Nettó, természetesen. De ti maradjatok nyugodtan a gyárban, mert senki nem garantálja, hogy jobban fogtok keresni. Jah. Senki.

2020. ápr. 26. 19:21
 12/18 A kérdező kommentje:

57%-os

Igen én is ezt tapasztaltam az ismeröseim körében,legtöbbjük hasonlóan keresnek errefelé mint én annak ellenére hogy van diplomájuk,sőt sokak munkanélküliek. A sikeresek száma nagyon kevés, és mindegyiküknek felkelett költözni Budapestre, a legsikeresebb pont SSC-be került be folyékonyan beszél 2 idegennyelvet és úgy meg van netto 300 ezer felett, a másik sikeres meg jó kapcsolati rendszert épített ki, tehát volt egy HR-es pasija,aki direkt őt ajánlotta be meg egy másik jelöltet akinek semmi esélye se volt ellene, ott is meg van netto 300...

A kamionozás semmiképpen sem felelőtlen munka,illetve ahhoz képest hogy életük nagyrészét oda kell adják munkának,nincsenek megfizetve,semmi életük nincs, sose csinálnám.

A gyári munkában látok lehetőséget, persze most nem igazán, mert a gazdaság nullázódott és sokan vesztették el állásukat,meg vissza is jöttek ide, szóval bérek nem lesznek jók egy darabig.

Az a baj a régió ahol élek nagyobb munkanélküliség volt mindig is, még a legjobban fizető gyárban is maximum nettó 200 ezer volt de az embertelen kategória, szóval oda nem mennék.

2020. ápr. 26. 19:31
 13/18 A kérdező kommentje:

Egyenlőre kivárok.....

De mindenképpen gyárban gondolkozom jelenleg.

2020. ápr. 26. 19:33
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Úgy is van. Nehogy tanulj valamit. Az összeszerelés, abban van a jövő. Szerencsére nincsenek robotok, amik a következő 5 évben minden ilyen munkakört kiváltsanak. Oh, wait.
2020. ápr. 26. 19:42
 15/18 anonim ***** válasza:
77%

@11

"Tudod mit csinálok? Telefonálok egész nap."

Igen, agyhalottaknak magyarázod el, hogy hogy kell bekapcsolni a számítógépet, vagy épp azon vitatkozol velük, hogy miért nem jogos a panaszuk. Dolgoztam kereskedelemben, ahol csináltam egyfajta vevőszolgálatos-panaszkezeléses részt is, csak élőben, és majdnem bele is bolondultam. Sőt megkérdőjelezem ezt a "majdnem"-et, mert az a másfél év nagyon betett. Nincs szükségem rá. Sőt! Világéletemben buszvezető akartam lenni, csak a szüleim rávittek erre a nyomorult diplomára, mint tévútra, ami tönkretette az egész életemet. Na, hát a kereskedelem után teljesen elbizonytalanodtam abban, hogy akarok-e én valaha is emberekkel dolgozni, lehet le is mondok erről az álmomról, pedig a PÁV II-t, a hölgy szavait idézve "kimagaslóan jó eredménnyel" szereztem meg.

Most a gyárban, igaz, 4 műszakban, de hót nyugodt vagyok, nettó 200-210-ért. Tudod, mit csinálok? Szép nyugisan eltinglitanglizok, a 8 órából 7-et "dolgozok". Járkálok a gépek közt szép lassan, sehova nem rohanva, nincs semmi felelősségem, és nem is nézi a tök se, hogy hány másodperc alatt veszem fel a telefont, minthogy ugye nem is kell telefont felvennem. Nem mondom, hogy aranyélet, és az is hót ziher, hogy ez a tízből egy olyan gyár, ahol ezt meg lehet csinálni és nem ostorral csapkodnak feléd naphosszat, de inkább elviselem a 7 órás ácsorgást és az éjszakai munkavégzést, mint az őrültek házát és kontrasztként azt az eltartott kisujjal teázgatós sznob környezetet, mint egy SSC-ben. Megjegyzem, engem magyar nyelvű SSC-be hívtak Pestre kétszer. Az egyikben 3 éve kaptam volna nettó 170-et, a másikban két éve(?) nettó 140-et, azzal az ígérettel, hogy próbaidő lejárta után AKÁR(!!!!!) 160-ra is megugrott volna a fizum! Hasztttarohadtkwa, életem ajánlata!

Mindenesetre ha ide Szolnokra is hoz valaki SSC-t és nem Pestre tömörül mind, akkor talán belevágok én is és kipróbálom magamat, mielőtt megszerzem a buszjogsit - már ha megcsinálom és nem állok meg a C-nél vagy a C+E-nél. Csak mert mire én kivágom az albérlet árát (ja miután persze előtte összegyűjtöttem a 2-3 havi kauciót), addigra ugyanott vagyok, mint most a gyárban, csak nem tépem ki minden hajszálamat az idióták miatt.

2020. ápr. 26. 19:52
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

"Úgy is van. Nehogy tanulj valamit. Az összeszerelés, abban van a jövő. Szerencsére nincsenek robotok, amik a következő 5 évben minden ilyen munkakört kiváltsanak. Oh, wait."

Igen, ezt mondogatják már vagy 10 éve. Mégis, olyannyira nem váltanak ki dolgozókat ezek a gépek, hogy ha ott hagyja az ember felügyelet nélkül ezeket a csúcsszuper masinákat, a szó legszorosabb értelmében 8 perc alatt megáll a termelés. De lehet, sokat is mondtam. Még azt a rettentő egyszerű manővert se sikerült kiváltani robotokkal, amikor beteszi a kellő mennyiségű anyagot a szükséges helyre az ember, majd felülvizsgálja az elkészült terméket. Sőt, saját magán nem tud cserélni a gép mondjuk egy kopóalkatrészt, vagy a gyártás során használt fóliatekercset, vagy drótot, vagy akármit. Ugyanígy az önvezető autók miatt se kell kongatni a vészharangot a hivatásos sofőrök számára, főleg amíg a százezerszer egyszerűbb elméletű metrót is felügyelnie kell még a járművezetőnek.

2020. ápr. 26. 19:58
 17/18 anonim ***** válasza:
75%

Abban igazuk van a többieknek, hogy a hozzáállások javítani kellene. Ha nem teszel bele plusz időt, energiát, akkor várhatod hogy jobb legyen. A költözés meg kérdéses mennyire lenne jobb. Hiszen akkor ott lenne a lakbér is pluszban, ami lehet el is vinné a plusz pénzt.

Én dolgoztam gyárban, igaz csak diákként. De annyira pont elég volt nekem, hogy tudjam, hogy én nem akarok gyárban dolgozni. Már előtte is érdekelt a programozás, így jobban ráfeküdtem.

Már lassan 2 éve dolgozom programozóként, jelenleg 280 ezer nettóért, ami mellett csinálok saját projekteket, így kicsit több mint 300 nettó mindig összejön.

Nem mondom, hogy te is programozz, mert ugye nem ismerlek. De valami plusz mindenképp kell, hogy többet keress. Ma már egy nyelvtudással is olyan munkák vannak, hogy nem kellene panaszkodnod.

Mellesleg nem értem miért szólják le a #11-es válaszolót. Valakinek azt a munkát is meg kell csinálnia és igen fontos a termék támogatás, IT support. Szerintem win-win helyzet. Mivel ő megkapja amit szeretne és a munkáltató is boldog, mert elvégzik a munkát.

2020. ápr. 27. 10:57
 18/18 anonim ***** válasza:

"Igen, agyhalottaknak magyarázod el, hogy hogy kell bekapcsolni a számítógépet, vagy épp azon vitatkozol velük, hogy miért nem jogos a panaszuk."

Nagyon nem erről van szó. A legfelsőbb management hív fel, meg én őket, ha valami miatt leállnak programok, szerverek, network, bármi. Nem egy ember nem tud dolgozni, hanem mondjuk egy egész gyár. Callt vezetek, ahol ott van a management meg a technikusok. Adminisztrálok, feltárom a probléma gyökerét (mi történt, miért történt, hogyan akadályozzuk meg, hogy legközelebb is megtörténjen stb.). Mindezt angolul vagy németül. Esetleg felváltva.

Igen, én is ott kezdtem, hogy outlook repairt futtattam LogMeInen keresztül napi 20szor. De onnan feljebb lehet lépni, csak tanulni kell. Ellentétben a szalaggal, ahol állhatsz 20 évig az épp aktuális minimálbér plusz 20 százalékért. Köszi, én más utat választottam.

2020. ápr. 27. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!