Szellemi dolgozónak lógást jobban elnézik mint fizikainak?
Általánosságban igen, de egyébként munkafüggő. Egy callcenteres pl nem engedheti meg magának a lógást fogadnia kell a hívásokat, mert látnak minden számokban hogy hogy teljesít.
Én dolgoztam fizikai és most szellemi munkásként. Egyértelműen jelenleg többet lógok. :D
Állíts be egy átlag sori melóst bármilyen szellemi munkakörbe.
Mittudomén, a legegyszerűbbe, ahol ügyfelek panaszaira kell e-mailben válaszolni!
Innwntől két lehetőséged van (feltételezve, hogy be tudja kapcsolni a gépet):
1. Alkalazol mellé egy normális szellemi végzettséggel rendelkező fazont, aki kijavítja a helyesírási hibáit, kitörli a káromkodásokat és sértegetéseket, urambocsá megírja a tényleges válaszlevelet helyette úgy, hogy annak még értelme is legyen. Persze ekkor felmerül a kérdés, hogy minek is alkalmazod emellé a jómunkásembert, mikor a szellemi munkás egymagában sokkal hatékonyabb lenne, ha nem kéne a Jóska hülyeségeivel szenvednie...
2. Egy dörzsölt ügyvédet, vagy egész jogi osztályt alkalmazol, aki majd a Jóskapisták által generált becsületsértési, rágalmazási, csalási és fogyasztóvédelmi ügyekből valahogy kimossa a céget :) Persze felmerül megintcsak, hogy: miért?
- hát, ha mondjuk amúgy ügyvédi iroda vagy, akkor jó gyakorlásnak!
A szellemi munkás teljesítményét nem lehet úgy mérni, mint a fizikait. A fizikai előállít valamit, azt meg lehet számolni.
Egy programozót nem fizetheted az alapján, hogy hány sor programot írt meg aznap. Amikor telefonon játszik akkor is valamennyire a problémával foglalkozik.
Az idő tényezőt nem lehet kiiktatni. Lehet, hogy ma gondolsz valamit, megcsinálsz egy prezentációt, 2 nap múlva kicserélsz benne dolgokat. Összesen dolgoztál rajta 4 órát, mégis kellett 3 nap, hogy összeálljon megfelelően.
Ha bejön egy probléma, amit én fél óra alatt megoldok, másnak meg 1 hét lenne, akkor meggondoztam a pénzemért akkor is, ha aznap már semmit nem csinálok.
Úgyhogy ez nem annyira fekete fehér, hogy azok ott az irodában egész nap csak játszanak. Ha nincs más, aki ugyanazt meg tudná csinálni, akkor tegyék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!