Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogászként elhelyezkedési...

Jogászként elhelyezkedési lehetőségek?

Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok , jövőre érettségizek . Annyi felet olvasok , hogy milyenek a lehetőségek , hogy mar kicsit elbizonytalanodtam . Nincs jogász ismerősöm , ezert kérdezem hogy valóban ennyire nehéz munkát találni jogászként ? Van aki azt írja , hogy protekció nélkül esélytelen , mas pedig azt , hogy az összes évfolyamtársa könnyen talált munkát . Most akkor mi az igazság ?
2020. ápr. 11. 11:42
 1/6 anonim ***** válasza:
22%
Ha majd elmullik a valsag meg helyre all a gazdasag akkor se tudsz elhelyezkedni ha nincs valakid ott. Jogasz szakma az azert kell hogy szoba alljanak veled szoba allashoz pedig protekcio kell aki bevisz teged es felis vegyenek. Protekcio nelkul eselytelen nem fognak kulso embert alkalmazni ha van mas protekcios. Ugy oszinten ha valakinek a valakije jon allasra de kozbe jon egy kulsos te kit valasztanal? Egy kulsos t akirol senkit sem tudsz vagy egy ismeros altal egy embert akirol van nemi fogalmad plusz ha link ot kirugjak es szivatjak majd azt aki behozta
2020. ápr. 11. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
76%

De akkor se kell ot betanitani hanem majd tulora vagy penz levonas..

#1 vagyok

2020. ápr. 11. 18:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én jogász vagyok. A klasszikus jogászi pályán valóban nehezebb elindulni (itt értsd; ügyvédi, bírósági, ügyészségi, közjegyzői pálya) fogalmazokent rettentően kevés a fizetés, ráadásul nem is könnyű bejutni.

Ugyanakkor banki szektorban pl. könnyebb elhelyezkedni, főleg, ha legalább középfokon beszélsz angolul (a szakmai nyelvet is), adatvédelmi területen is pl. hiány van a szakemberekből, oda is könnyebb bejutni, ahogy nézem. A közigazgatás is egy lehetőség lehet, ez persze csak akkor opció, ha elviseled magad körül a sgghülye embereket. Vegrehajtójelöltből is hiány van, ráadásul őket is jobban megfizetik, mint az ügyvéd- és közjegyzőjelölteket. Compliance tanácsadókból is hiány van (ott felsőfokon kell beszélni angolul, de minimum tárgyalási szinten, ilyen jogàszból jelenleg nincs sok). A BIG4 cégekhez és a nemzetközi ügyvéd irodákhoz is (White & Case, Allen&Overy, Baker & McKenzie) folyamatosan keresnek jogászokat, de oda is már felsőfokú angol nyelvtudással lehet bekerülni, viszont nagyon túlfeszített a munka. Adotanacsadokent is elhelyezkedhetsz egy cégnél.

Összegezve nem nehéz jogászként munkàt találni, viszont sok helyen elég nagy a hajtás, lélekölő a munka, extra felelősséget igényel és iszonyat stresszes és nem is fizetnek túl. A compliance, adatvédelem felé érdemes hajlani, ahogy figyelem, vagy adótanácsadás, és ahogy figyelem, leginkább a telekommunikációs cégek fizetnek nagyon jól. A nyelvtanulásra nagyon feküdj rá, illetve folyamatosan gyűjtsd a karrier lehetőségek ről az infôkat, de ne innét! ;)

2020. ápr. 12. 08:29
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm . Ez nagyon hasznos válasz volt !
2020. ápr. 12. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:
21%
Én biztosan nem mennék jogra, jó állást, jó jövedelmet már csak kevesek tudnak elérni, akik tényleg nagyon képzettek, több nyelven beszélnek tárgyalóképesen, imádnak dolgozni 0-24 órában, az egész életüket erre áldozzák. Más szakmával fényévekre többet keresel és kevesebb munka, elvárás stb. És külföldre is tudsz nyitni, joggal nem!! Szóval én átgondolnám a helyedben. Ezt a szakmát sikerült ma már lejáratni itthon, túlképzés, szakmai színvonalat meg hagyjuk...
2020. ápr. 15. 19:09
 6/6 anonim válasza:
100%

Én is jogász vagyok. Az előttem lévők elég jó dolgokat írtak, sok igazság van benne. Én 13 éve dolgozom közszférában, a diploma után azonnal erre a területre jöttem, ide vettek fel. Én szeretem a munkám, kisgyerek mellett előny, hogy el tudok jönni időben, ritkán kell túlórázni. Nem túl stresszes. Ismerősi körben vannak páran akik adótanácsadó cégeknél, ügyvédi irodánál vannak, ők sokkal többet dolgoznak (nyilván több pénzért), de közülük többen nem tudnak családot alapítani, mert annyit dolgoznak. Ha jogászként a versenyszférában vagy, tényleg sokat kell dolgozni, kevés idő marad a magánéletedre. És annyira azért nem fizetik meg. Az egyik rokonom festő, ő pl. halálra keresi magát, mert feketén maszekol és annyit elkér a munkáért, amennyit nem szégyell. Mi pedig minden forint után adózunk. Az az igazság, ha újra kezdeném, nem mennék jogásznak. Az alábbi okok miatt:

1. Nagyon sokat kell tanulni, seggelni. A jog nem büfészak.

2. Ahhoz képest, hogy sokat kell tanulni, nem becsülik annyira a jogászokat. Anyagilag sem.

3. Való igaz, hogy kapcsolatok nélkül nehéz elhelyezkedni. Ez egy olyan terület, ahol valahogy kiemelten fontos, hogy kit ismersz és kivel vagy jóban.

Ha nagyon szeretsz tanulni, szerintem is inkább tanulj nyelveket. Angol mellé valami különlegesebbet, amiből kevesebb van, pl. orosz.

2020. ápr. 26. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!