Titeket hogy érint anyagilag a koronavírus?
Ezen az oldalon csak azt olvasom, hogy mekkora munkanélküliség meg éhínség lesz.
De a környezetemben senki nincs, aki elvesztette emiatt az állását vagy csökkentették a munkabérét.
Én is ugyanannyi pénzért otthonról dolgozom. Őszintén most rengeteget megspórolok benzinen, bérleten, szórakozáson, gyorskaján.
Ti ismertek olyat, aki elvesztette állását? Szerintetek tényleg valós, hogy rengeteg munkanélküli lesz vagy csak a "szokásos" mennyiségű elbocsátások mennek most is, amiket most a járvány indított be?
Nagyon sajnálom, akit ez személyesen érint!
Láttam már előző kérdésekben pár "panaszkodót", de azt is észrevettem, hogy ez többnyire ugyanaz a pár ember több profilról.
Én örülök, hogy megmaradt az én és a környezetem munkája. A pluszban megmaradt pénzből meg még többet teszek félre és igyekszem támogatni a kedvenc vállalkozásaimat is (adományok, jótékonysági jegyek stb)
Engem meló szempontjából csak annyiban érint, hogy támogatom anyagilag a kényszerből fizetetlenre küldött öcsémet. Viszont pont a napokban veszítette el rengeteg volt munkatársam az állását az egyik legnagyobb budapesti SSC-ben.
Az egyik lakótársam viszont gyógyult koronavírusos. Szerencsésen megúszta egy enyhébb tüdőgyulladással. Én meg úgy tűnik fertőzés nélkül.
#12: leépítés SSC-ben? Pedig nagyjából - az egészségügy mellett - az tűnik jelenleg a legbiztosabb munkahelynek.
Melyik SSC ez, ha szabad tudni?
"leépítés SSC-ben? Pedig nagyjából - az egészségügy mellett - az tűnik jelenleg a legbiztosabb munkahelynek."
Szerinted ha a ceg(ek), akit kiszolgalnak, visszafogja a tevekenyseget, az az SSC-t nem erinti?!
Férjemmel home office-ban dolgozunk, így egyelőre nekünk semmit, hála az égnek.
Ugyanakkor férjem amerikai szoftver cégénél már bejelentették hogy leépítés várható, elősorban a sales-nél de akár a programozók területén is, szóval nem vagyunk teljesen nyugodtak.
Anyum tanár, sokkal többet dolgozik újabban a digitális oktatásban, neki új ez az állandóan elérhető dolog. Mellette kiestek a magántanítványai és megtartandó kurzusai, így őt ez eléggé érinti. Gyanítja, mivel óraadó, hogy megszabadulnak majd tőle tanév végén. :/
Barátaim akik kereskedelemben dolgoznak itthon és külföldön, fizetett vagy fizetetlen szabin vannak egyelőre.
Több munkanélküli lesz, bajban lesz a gazdaság, főleg itthon. A turizmus, amire Bp rettentően épül esélytelen idénre. Százezreket foglalkoztat ez, nem mindenki fog tudni visszamenni ha nincs annyi turista a félelem miatt...
Plusz ha vége lesz, az azutáni fél év lesz igazán kemény... Ha globálisan a cégeknek is ki kell egyensúlyozni a hatalmas veszteségeket most, visszafognak a költségekből - az itthoni szolgáltató- (és másmilyen-)ipar ezt nagyon meg fogja érezni, az SSC jó példa.
tipikus a gyakoris észre sem veszi hogy elküldtek egy csomó embert. meg őt nem érinti.
ti valami burokban éltek bszki komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!