Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit fizet a munkàltatód jelen...

Mit fizet a munkàltatód jelen helyzetben, ha nincs mód home office-ra de otthon kell maradj a gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Èn banki call-centeres vagyok ès fizetèsnèlkülire/àllàsidőre küldtek, 4 óràra csökkentett jàrulèkot fizetnek. Bevallom, h csalódott vagyok. Otthon tanítom a kèt alsós gyerekem, ès nagyon úgy nèz ki, hogy ez kb fèl èv fizetès kiesèst is jelenthet majd..
2020. ápr. 10. 00:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

na, ez így biztosan nem igaz, ugyanis fiznélküli alatt nem kapsz semmit, nullát, zérót, ennyi.

HA 4 órára fizetnek, az nem fiznélküli. ÉS jelen helyzetben ezt köszönd meg, ugyanis mondhatták volna, hogy tessék szépen fiznélkülit kérni, ugyanis sajnos tetszik vagy sem, jelen helyzetben nem az ő dolga megoldani a kisgyerekes alkalmazott problémáját. Kérheted, hogy maradhass otthon, ő megengedi és nem jár erre egy forint sem. Úgyhogy köszönd meg szépen a négy órás béredet.

2020. ápr. 10. 10:04
 12/17 anonim ***** válasza:
13%
Köszi a tanácsot, terveztem én is jövő hétre a betegállományba való vonulást :)
2020. ápr. 10. 10:22
 13/17 A kérdező kommentje:
#11. Ahogy az első kommentemben is írtam, FIZETÈS NÈLKÜLI ÀLLÀSIDŐN vagyok, 4 óràra azèrt tettek àt 8-ból, h a jàrulèk kevesebb legyen, hiszen az állomànyba tartàs alatt azt fizeti, h megmaradjon a TB. De 0 Ft fizetèst, sőt mèg fizetett szabit se kapok. Amíg ez van, tolódik minden, nekem meg fèl èv is kieshet relhes fizetès nèlkül.
2020. ápr. 10. 21:34
 14/17 A kérdező kommentje:
#11. Ahogy az első kommentemben is írtam, FIZETÈS NÈLKÜLI ÀLLÀSIDŐN vagyok, 4 óràra azèrt tettek àt 8-ból, h a jàrulèk kevesebb legyen, hiszen az állomànyba tartàs alatt azt fizeti, h megmaradjon a TB. De 0 Ft fizetèst, sőt mèg fizetett szabit se kapok. Amíg ez van, tolódik minden, nekem meg fèl èv is kieshet teljes fizetès nèlkül.
2020. ápr. 10. 21:36
 15/17 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanez csak meg a 4 ora jarulek fizetes sincs csak sima fizetes nelkuli.(Bar mar nem is kell mert az uj rendelet szerint fizetes nelkuli szabi alatt is biztositott maradsz)
2020. ápr. 11. 11:40
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
De nem arról volt szó, hogy a munkaadók tartsák meg a dolgozókat, és akkor nem kell fizetni sem tb-t sem adót. Megkérdeztem több ismerősömet, akikr mondták, hogy otthon kényszerből vannak, de nem fizet semmilyen járulékot a cég utánuk, viszont még mindig van bejelentett állásuk. Valamit nem nagyon értek kedves kérdező. Ha 4 órára vagy akkor nem fizetetlen. Járulékokfizetését meg a kormány eltörölte ideiglenesen.
2020. ápr. 11. 12:20
 17/17 A kérdező kommentje:
Bizonyos ágazatokban fizeti csak az állam a járulékot a munkavállalók után, bankoknál nem. Azért csökkentette le a bank is a 8 órás bejelentésemet 4 órára, hogy csak az után kelljen (tb)járulékot fizetni utánam. Viszont én 0 Ft-ot nem kapok, se cafeteriát. Ún. "fizetetlen állásidőn" vagyok, de a jogviszonyom nem szűnik meg.
2020. ápr. 14. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!