Ha kivettem az összes szabit, de munkahelyet váltok, akkor a másik helyen lesz újra szabadnapom?
Igen, lesz szabadnapod, de szabadságod nem lesz, ugyanis a SZABADSÁG NEM EGYENLŐ A SZABADNAPPAL!!!
Nem kötözködésképpen írtam, hanem azért, mert nem árt, ha tisztában vagy bizonyos fogalmakkal.
Tudom, hogy fiatal vagy még, de javaslom olvasgasd a Munka Törvénykönyvét, hogy megismerd a jogaidat és a kötelességeidet és ne csapjanak be a munkáltatók - mert bizony még ez is előfordulhat.
Pl. sokan pórul járnak, mert nincsenek tisztában vele, hogy az egyszerűsített foglalkoztatás vagy a megbízási jogviszony nem számít "klasszikus" munkaviszonynak.
Kivételesen nem ír hülyeséget, az utolsó fizetéséből kompenzálnak.
Kifizettek neki olyasmit, ami a felmondás miatt nem is járna, azt a pénzt le fogják vonni.
Nem vonják le a "túlüdülést". Ha a főnök kiadta az összes szabidat már áprilisban, és te elhúzol, akkor őkap egy ÍJ kártyát.
Új helyen belépsz és időarányosan megkapod újra a szabadságkeretedet.
Igy van, nincs olyan hogy az utolso fizubol majd levonogatjak.
Pont ezert torekednek arra, ha nincs rendkivuli helyzet mint most, hogy idoaranyosan adjak ki a szabikat. Ha nem is honapra lebontva idoaranyosan, de legalabb negyedeves bontasban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!