Mennyit TUDOK így KERESNI BUDAPESTEN?
Szeretnék Budapestre költözni albérletbe.
Szerintetek érettségivel, szakma nélkül tudok annyit keresni, hogy fenn tudjam magam tartani?
Szerintem se most akarj Pesten szerencsét próbálni. Én érettségi + szakmával 3 hete még úgy válogattam az állások között, egyik interjú követte a másikat, szinte már zavarban voltam. Most meg konkrétan SEMMI szakmámhoz köthető állásajánlat nincs (szó szerint 0), a tartalékaimból élek és már minden lehetséges állást megnézek, h az elkövetkezendő időszakban legyen vmi bevételem.
Elmehetsz a kereskedelembe, vagy futárnak, de számolnod kell azzal, hogy ott most kihajtják rendesen a személyi állományt. Másrészt ha vége lesz ennek az egésznek, ugyanazzal a tempóval építik le az alkalmi munkaerőt, amilyen gyorsan most felvesznek mindenkit.
Szerintem legalább 1 évet várjál a terveddel, ha nem többet. Ha pár hónap múlva el is múlik a járvány, sok idő kell, míg helyre áll a gazdaság, ha egyáltalán. Azt sem tudjuk, mi lesz holnap, de még a munkáltatók se. Inkább használd ki az időt, ott az internet kismillió elérhető tananyaggal, kezdj el valamit tanulni, aminek később hasznát veheted, én őszintén ezt javaslom.
A vendéglátásban igen, az viszont jelenleg nincs a városban. Én egy étterem üzletvezetője vagyok, 1 hónapja el se tudtam képzelni, hogy munka nélkül maradhatok, majd elsőre ez a szektor állt le.
Ne most költözz Pestre, várd meg amíg vége lesz ennek az őrületnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!