Hazaküldtek de nem mondtak semmi a fizetésről? Jogilag ez mi?
Minek minősül ez munkajogilag? Hazaküldtek mindenkit a munkahelyről nem kell egyáltalán bejárni és home office sincs (fizikai munka). Nem tudni meddig nem kell menni, majd szólnak ennyit mondtak.
Semmit se mondtak róla lesz -e bér erre az időszakra. Semmit se kellett aláírni.
Na most én nem vagyok jogász de:
- ez az időszak vagy a szabadság terhére megy és akkor az fizetett
- fizetetlen szabadság nem lehet mert az csak az én kérésemre történhetne írásban és én semmit se írtam alá
- a munkáltatónak munkáltatási kötelezettsége van, aminek ha nem tesz eleget, állásidő fizetendő, ami megegyezik az alapbérrel
- kirúgni nem rúghattak ki, mert az írásban kell történjen végkielégítéssel felmondási idővel, elszámolással
Tehát summa summarum az hogy menjek haza ne járjak be és egy fillért se kapok, ez így munkajog szempontjából nem fordulhat elő.
Nem történhet meg.
Kihagytam valamit? Vélemények?
"Kérj írásban tájékoztatást róla, hogy most mi van. Tértivevényes ajánlott levelet küldj, az bizonyító erejű."
Nem fognak válaszolni se, a levelem megy majd a kukába.
A főnököm egy hete elérhetetlen mobilon, már "csatárlánc" szerveződött a facebookon, hogy a munkatársak 10 percenként hívják őt váltva reggeltől estig és kinyomja vagy be sincs kapcsolva.
Ez sejtet valamit nem?
Meg aztán ha írásba is adja akkor mi van? leírja hogy lesz pénz és aztán mégse lesz és mit csinálok a levelével? Wc-papír?
Akkor ne küldj levelet, nem kell megfogadni a tanácsot, csak akkor minek kérdezel? :)
Levélre köteles válaszolni. Ha nem teszi vagy nem veszi át, munkajogászhoz tudsz fordulni (érdemes a kollégákkal összefogva közösen megbízni egyet). Van szerződésetek? Be vagytok jelentve?
" Van szerződésetek? Be vagytok jelentve?"
Hogyne lennénk. És az mit ér? Semmit. Most olvasom hogy állami cégnék (közlekedési ágazat) tömegével küldik a sofőröket fizetetlenre. Nem jogszerű a szakszerv jogásza a fejét veri a falba de és akkor mi van. Semmi.
És ha ezt egy állami cég megcsinálja?
"Allasido vagy fizetett szabi"
Elvileg. Igen.
És gyakorlatilag? Ha nem ad egy fillért se akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!