Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Titkárnőt keresek - miért...

Titkárnőt keresek - miért olyan fura elvárás, hogy tudjon jól hazudni? Magabiztosan, határozottan, mosolyogva, szemrebbenés nélkül?

Figyelt kérdés

Vállalkozó vagyok, üzletember, nem verem át az ügyfelet, de kell hazudni (amolyan meggyőzés, alkupozíció, felgyorsítja a dolgokat).

Olyan titkárnőt képzeltem el, aki meggyőzően, magabiztosan tud hazudni - miért olyan nagy elvárás ez, és miért akadnak ki a jelentkezőek ezen?

Pl. Új jelölt, 1. nap, tárgyaltam egy megbízásról, megbeszéltem vele, hogy jöjjön be, mondja, hogy a konkurencia hívott, hogy csökkentette a szolgáltatás díját.

Mindent percre, szóról szóra elmagyaráztam neki - bejött, ránézett az üzlettársamra, lefagyott, és ilyen elcsukló hangon elhadart mindent (kínosa jött ki, mert a fel nem tett kérésemre is válaszolt... az üzlettársam meg nézett, hogy fogyatékos vagy mi van).

Ti hazudnátok apró dolgokat, ha ez "hozzá tartozna" a munkátokhoz?

2020. márc. 18. 20:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Szerintem aki nem tud hazudni, az enyhén értelmi fogyatékos, elvégre bizonyos helyzetekben nem tud boldogulni... mintha szövegértési zavara lenne, vagy ilyesmi.
2020. márc. 19. 19:28
 12/12 anonim ***** válasza:
Kérdező, elég szomorú, ha ezt így látod. A világ pont olyan, amilyenné tesszük. Ahogy te a szemrebbenés nélküli hazugságot választod, mások nyugodtan választhatják az őszinteséget, ettől még senki nem lesz értelmi fogyatékos (enyhén sem). Az más kérdés, hogy valóban vannak olyan helyzetek, ahol igazmondással nehezebben lehet boldogulni, ez tény. De azért szerencsére vagyunk egy páran, akik felvállaljuk ezt is.
2020. márc. 20. 04:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!