Ha a korona-vírus miatt bezárt a cég akkor betegszabadságra kell menni?
Gondolom elmondták, amikor hazaküldtek...
Egyébként nálunk pl. fizetett szabadság lesz, ha bezárunk esetleg
HVG.hu ezt írta:
"Akinek van és nem tud bejárni a munkahelyére, illetve otthonról sem tudja végezni a munkáját, annak jár majd táppénz, akinek nincs biztosítása, az maximum egy kormányzati intézkedésben reménykedhet."
Ezt olvasd inkább:
A háziorvost meg meg tudom érteni, hogy nem ad kamu igazolást betegségről mindenkinek legfeljebb ezeréves haverjának. Most biztos fokozottan fogják ellenőrizni őket, nem akarják, hogy megbüntessék/bepereljék őket, vagy bevonják az engedélyüket minden ismeretlen gyári melós miatt, aki hozzájuk tartozik.
Ne hetekre, hanem HÓNAPOKRA készüljön fel mindenki. Akinek nincs megtakarítása vagy bevétele az hogyan fogja ezt a válságot túlélni?
Az sem biztos, hogy a munkaadó a szabadságokat ki tudja majd fizetni munkatörvény ide- vagy oda. Aki eddig munka nélkül volt, új munkahelyet MOST nem fog kani vagy találni.
Én nagyon aggódom.
Az a baj én ruhaboltban dolgozom és ha bezáratják ott sincs home office, a főnöknek az a terve hogy kirúg minket aztán mehetünk munkanélküli segélyre, már aki jogosult rá, aki meg nem vagy lejár neki mielőtt vége a vírusnak az meg nem tudom mit fog csinálni.
Na most ez nem tudom mennyire hülye kérdés de ha a munkáltató nem önszántából zárja be a boltot hanem kormányrendelet kötelezi rá és a munkakörből adódóan a home office nem lehetséges, tehát legális úton semmilyen munkát nem tudunk végezni a cégnél, akkor nem számítunk tulajdonképpen munkaképtelennek? A fizetett szabadság nem hiszem hogy opció lesz neki, távolléti díj szintén, próbálok valami alternatívát találni mert én még megoldom, van segítségem de sajnos nem mindenkinek a cégnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!