Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a korona-vírus miatt...

Ha a korona-vírus miatt bezárt a cég akkor betegszabadságra kell menni?

Figyelt kérdés
Otthonról nem lehet dolgozni, a háziorvos nem akar kiírni.
2020. márc. 18. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom elmondták, amikor hazaküldtek...

Egyébként nálunk pl. fizetett szabadság lesz, ha bezárunk esetleg

2020. márc. 18. 19:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Betegszabadságot mondtak, de a háziorvos nem akar papírt adni.
2020. márc. 18. 19:08
 3/12 anonim ***** válasza:
79%
Betegszabadságra/táppénzre akkor mehetsz, ha beteg vagy. Te nem vagy beteg, csak a munkáltatód nem tud munkát adni. Ez nem ok a táppénzre.
2020. márc. 18. 19:20
 4/12 A kérdező kommentje:

HVG.hu ezt írta:

"Akinek van és nem tud bejárni a munkahelyére, illetve otthonról sem tudja végezni a munkáját, annak jár majd táppénz, akinek nincs biztosítása, az maximum egy kormányzati intézkedésben reménykedhet."

2020. márc. 18. 19:27
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem tudsz bemenni a munkahelyedre a vírus miatt. De nálad nem erről van szó, neked nincs is hova menned.
2020. márc. 18. 20:05
 6/12 anonim ***** válasza:
13%
Sürgősen válts háziorvost!
2020. márc. 18. 20:14
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasd inkább:

[link]

A háziorvost meg meg tudom érteni, hogy nem ad kamu igazolást betegségről mindenkinek legfeljebb ezeréves haverjának. Most biztos fokozottan fogják ellenőrizni őket, nem akarják, hogy megbüntessék/bepereljék őket, vagy bevonják az engedélyüket minden ismeretlen gyári melós miatt, aki hozzájuk tartozik.

2020. márc. 18. 22:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fizetetlen szabi az opció ha nagyon rosszra fordulna a helyzet.
2020. márc. 18. 23:59
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne hetekre, hanem HÓNAPOKRA készüljön fel mindenki. Akinek nincs megtakarítása vagy bevétele az hogyan fogja ezt a válságot túlélni?

Az sem biztos, hogy a munkaadó a szabadságokat ki tudja majd fizetni munkatörvény ide- vagy oda. Aki eddig munka nélkül volt, új munkahelyet MOST nem fog kani vagy találni.

Én nagyon aggódom.

2020. márc. 19. 05:39
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj én ruhaboltban dolgozom és ha bezáratják ott sincs home office, a főnöknek az a terve hogy kirúg minket aztán mehetünk munkanélküli segélyre, már aki jogosult rá, aki meg nem vagy lejár neki mielőtt vége a vírusnak az meg nem tudom mit fog csinálni.

Na most ez nem tudom mennyire hülye kérdés de ha a munkáltató nem önszántából zárja be a boltot hanem kormányrendelet kötelezi rá és a munkakörből adódóan a home office nem lehetséges, tehát legális úton semmilyen munkát nem tudunk végezni a cégnél, akkor nem számítunk tulajdonképpen munkaképtelennek? A fizetett szabadság nem hiszem hogy opció lesz neki, távolléti díj szintén, próbálok valami alternatívát találni mert én még megoldom, van segítségem de sajnos nem mindenkinek a cégnél.

2020. márc. 19. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!