Aki már home office ban dolgozik, ti a munkán kívül foglalkoztok otthon mással is? Pl munka időben főzni, takarítnai
Én még csak holnaptól leszek itthon.
Remélem nekem is lesz időm kicsit másra is. Sokan mondják, hogy unatkozni fognak 😀
Szerintetek meddig marad ez így?
3 éve van nálunk homeoffice, heti 1 alkalom. Most annyiban módosult, hogy heti 5 nap, és nem mehetünk be az irodába egyáltalán.
A 3 év tapasztalata, hogy jellemzően tudok 1-1 egyszerűbb kaját megfőzni közben, mosást bedobni, kiteregetni, de takarítani nem állok neki általában, az azért nagyobb felfordulással jár. Takarításra azt szoktam kihasználni, hogy 16:20-kor gép kikapcs, és azonnal nekiállok. (Amikor amúgy még hazaindulnék, vonatoznék, stb.) És mire amúgy hazaérnék, már ki van takarítva a lakás.
Most a koronavírus miatt jelentősen csökkent a munkánk, de nyilván itt kell lenni gépközelben, így több idő jut erre-arra. Most holnap bevállalok egy takarítást is. De ide telepítettem a TV-t a házi irodám mellé, filmeket nézek, ha jön munka, akkor meg ráugrok és csinálom. Ki kell bekkelni ezt az időszakot. Ha elvonult a vész, utána újra felfut a munka :)
Ráadásul hamarosan költözöm (ha nem rendelnek el kijárási tilalmat...) így tudok pakolászni, dobozolni a kevésbé szükséges dolgokat.
Valamennyire igen. Mi most csapaton belül elég jól fel tudtuk osztani a munkát, mindig megvan, hogy ki az "ügyeletes", úgyhogy ha épp nem én vagyok, akkor tudok gyorsan főzni valamit, vagy gyorsan porszívózni egyet. Minden nap valami kisebb feladat.
Hosszabb házimunkába mondjuk nem merülök bele napközben, viszont ha a munkaidőm végén nekilátok, akkor is előbb végzek mint amikor hazaérek normál napokon. (Reggel pedig 2 órával többet alhatok.)
Csomó időt nyert nekem a home office. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!