Lehetséges, hogy a koronavírus miatti káosz még jobban megfogja pecsételni a munkanélküliségemet?
Elmész rabszolgának, és utána helyezkedsz a cégen belül. Ismerek olyan embert, aki rabszolgaként kezdte, ma már diploma nélkül, robotok vezérlését tervezi, és programozza.
De olyant is ismerek, aki szintén rabszolgaként kezdte, és ma már ő az igazgatója annak a gyárnak (is), ahol kezdett...
Nem gazdinfósból van hiány, hanem a programozókból, de azokból se mind kell.
Nekem is vége a jelenleginek szeptember környékén és nagyon meg is fogom szívni nagy eséllyel emiatt. Hiszen most nagy eséllyel (gondolom én) állásinterjúk elmaradnak a finom "home office" cuccok miatt, turizmusból szépen kipakolnak pár embert (kevesebb a vendég, nem kell annyi ember), meg a többi szektorból.
Ha munkaközvetítőn keresztül megy az ember gyári munkára, akkor nem feltétlen kell letagadni a diplomát- legalábbis nálam ez volt a helyzet még tavaly.
Úgyhogy ja, talán még most próbálj elhelyezkedni bárhol.
Lehet, hogy nekem is gyárban kell majd *opni, mert más nem lesz, de a számlák jönnek.
20 helyre? :D Hjajj az nem lesz elég...
Én tavaly januárban végeztem és utána elkezdtem állást keresni azonnal. Erről vezettem egy excelt is, dátummal és most direkt visszanéztem. 2019. 03. 16-án én egészen pontosan 93. jelentkezést küldtem el.
Nem ment könnyen a dolog és csak 2019. június 11-én tudtam kezdeni a munkahelyemen...
Az utolsó jelentkezésemet 2019. május 23-án küldtem ki, az volt a 191. jelentkezés.
Szóval húzz bele, mert 20(!!!) jelentkezés kb. semmire nem elég, főleg most, h az értelmes helyeken kb. mindenhol home office van.
Hajrá , én szurkolok neked.
"Nem gazdinfósból van hiány, hanem a programozókból, de azokból se mind kell."
A gazdaságinformatika egy elég kemény szak.
Csak az nevezi "ruhatárszaknak" meg hasonlónak, aki nem ismeri.
Kemény kódelmélet, sőt programozást is tanulnak rajta.
Ez egy versenyképes, piacképes szak.
Viszont, ugyanaz igaz rá, mint a legtöbb IT szakra.Szinte csak Budapesten ér valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!