Hanyadikán kell fizessen a munkáltató?
Törvényben meg van határozva? Azt hiszem, hogy szerződésemen nincs rajta, hogy adott hónap mely napján kell fizessen.
10-én szokott adni fizetést mindenkinek, de már másodjára jelentette be, hogy nem tud fizetni, ezért csak 1-2 nap múlva tudja megadni. Ilyet megtehet? Nincs törvényben meghatározva, hogy mikor kell fizessen, ha erre a szerződés nem tér ki? Mert emiatt nem tudok befizetni egy számlát, mert pont 11-én kell mindig, most meg csak 12-én fogja megadni. És ezzel nem lehet késni.
Én még olyan munkaszerződést nem láttam, amiben nincs benne a fizetési nap. Bár eleve vacak egy cég lehet, amelyik többször sem tud időben fizetni, tuti felmondanék és keresnék másik céget. Voltak vacak munkahelyeim, de mindig időben utalták a fizut.
Amúgy ha nem kapod meg a pénzt időben, akkor perelhetsz és rendkívüli felmondás alapja is lehet.
Az mt 7. fejezet 26 os pontja, azon belül 46§ a szerint a munkáltatónak írásbeli kötelezettsége van tájékoztatni a munkabérről, bérfizetés gyakieiságáról, napjáról,legkésőbb a munkaviszony kezdek után 15 nappal.
Az egyszerűség kedvéért ezt bele szokták foglalni a munkaszerződésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!