Érdemes most még informatikusnak tanulni? Nem fog csökkenni a fizetésbeli előny 5-10 éven belül?
11.-es vagyok. Jövőre fogok érettségizni. Mérnök informatikus BSc-re szeretnék jelentkezni majd, de mostanában kissé elbizonytalanodtam.
Több ismerősöm (köztük a szakmában dolgozók), szüleim is felvetették azt, hogy most nagyon népszerűek az informatikus képzések, a korombeliek közül is nagyon sokan szeretnének fejlesztők lenni, és ez azzal járhat, hogy mire én dolgozni kezdek (MSc-vel legalább 6 év), addigra csökken vagy megszűnik a legtöbb szakmával szembeni fizetésbeli előny.
Én is látok ebben valamit, hisz most a jó lehetőségek nagyon sokakat erre a pályára vonzanak.
És ha belegondolunk, mindig megvolt az aktuális divatszakma, de aztán jött az újabb és újabb.
Mit gondoltok erről? Hiba lenne a tömeggel együtt rárepülni az aktuális divatszakmára és erre feltenni az életemet? Nekem (ideális esetben) 40-50 évre kell szakmát választanom.
Minden attól függ milyen irányban szeretnél informatikus lenni. Aki a szakma krémjével foglalkozik annak nincs mitől félnie, sőt.
Mivel szeretnél foglalkozni az informatikán belül? Persze nem várom el hogy ezt már tudd, de hátha van valami elképzelésed.
"Pl. a pénzügyi területen 5-8 éve igen jól lehetett keresni. Jobban, mint fejlesztőként."
Hidd el a pénzügyeseknek sincsenek ettől még napi problémái, hogy miből lesz száraz kenyér meg parizer.
Nem látjuk a jövőt attól, hogy extrapoláljuk a múlt eseményeit. Pláne egy ilyen analógiát használva. Kérdező, senki nem ismeri a jövőt, senki nem tudja neked megígérni, hogy majd jól fogsz keresni ilyen vagy olyan szakmával. Ez pont annyira múlik rajtad, mint a gazdaság változásán. Sőt, talán még jobban is.
Ha elfogadsz egy tanácsot, tanuld azt, ami érdekel. Ha az IT az, akkor jó. Ha nem, akkor meg más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!