Szerintetek mit lehet tenni?
Tavaly 12 napra kaptam 190netto fizetést. Most 13 napra kaptam 160-at, mert közben egyszer felmondtam, és most visszajöttem ugyanide. A 13 nap úgy néz ki, hogy naponta kb 12-től 24 óráig terjedő időben dolgozom, ez mindig változik, megrendeléstől függően, csirkékkel foglalkozó munkaterület.
Mivel egyszer itthagytam, ez nem jogosítja fel őket arra, hogy azért kevesebb fizetést adjanak, fel tudom ezért jelenteni őket vagy mit lehet tenni? Mert nem potyára dolgoztam sokszor 20órán felül egyhuzamban.
Egyszer felmondtal, akkor megszűnt minden kapcsolat köztes és a cég között.
Az, hogy most újra itt dolgozol, azt jelenti, hogy új szerződést írtál alá, amiben akár kevesebb is lehet a bér, mint korábban.
Mi van a szerződésben?
Mi az, hogy ugyanaz a szerződés?
Korábbi szerződésed van csak ami ugye nem el már, hiszem fel lett mondva) , vagy (szerinted tartalmilag) ugyanazt írtad alá az új dátummal?
A munkaszerződésedben szerepel a bér is. Mennyit volt abban a szerződésben és mennyi a mostaniban? Túlóraelszámolás hogy van? Legális a teljes fizetésed? Tehát nincs boríték, hanem mindent tisztán kapsz?
Felnyomni mi alapján nyombád fel? Ott is első amit kérnek a papírok,szerződés, jelenléti ív, bérlapok. Az, hogy te hogy aludtál meg a múltban az egy dolog, nem kötelessége megadni. Ha nincs szakirányú végzettséged adhatja a minimálbért is. Új munkaviszony, új szerződés, új bértárgyalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!