Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet csinàlni egy olyan...

Mit lehet csinàlni egy olyan munkahelyen, ahol nem akarnak kifizetni?

Figyelt kérdés
December óta dolgozom itt, eleinte tanfolyam mellett jöttem heti 6 napot, 6 órában, illetve most egy hónapja hétvégente vagyok, és 8 órában. Ezalatt az idő alatt sosem kaptam kézhez a ledolgozott pénzemet egyben. Mindig volt valami kifogás, hogy a másik üzletben hó vègén előleget kérnek a kollegák, vagy rezsit kell fizetni, de egyébként ha 20 ezer megfelel nekem, akkor oké. A decemberi fizut nagy könyörgések árán 3 részletben kaptam meg. Múlt héten szóltam a főnöknek, hogy kéne a februári fizum (58 ezer ft), hogy a telefonszámlámat ki tudjam fizetni. Kedden beszéltem vele, mindössze arról volt szó, hogy mikor jöjjek dolgozni, abszolút elsunnyogta a témát. Nem előleget kértem, hanem azt a pénzt, amiért múlthónapban már megdolgoztam. Mit tegyek?

2020. márc. 8. 13:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Van munkaszerződésed?
2020. márc. 8. 13:56
 2/14 anonim ***** válasza:
20%

Mit tegyél?

Ha nem fizetnek, kezd összepakolni a bérednek megfelelő értékű dolgokat. Ha fenyegetőzik, jelents fel a getzibe!

2020. márc. 8. 14:03
 3/14 A kérdező kommentje:
Nincs, a ledolgozott napjaimról meg a kifizetett béremről szoktak adni papírt, amikor kapok valami pénzt tőlük, mert a tanfolyam mellett, amit végeztem, 15 napot dolgozhattam csak, és így napi bejelentéssel voltam itt, szerződés nélkül. Elvileg szerdàtól lennék teljes munkaidőben, mert a vizsgám lezajlott, de így annyira nem akarok maradni. Korábbi munkahelyeimen még előleget is adtak mindenféle akadékoskodás nélkül, ha szükségem volt rá. Itt megkaptam, hogy azért sem adják nekem egyben, hogy nehogy felmondjak (lol???), ha van bent pénzem, akkor maradok biztos. Másoktól is hallottam egy hete, hogy nem fizetik ki rendesen a dolgozókat...hát tapasztalom...
2020. márc. 8. 14:03
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Kezdj el másik munkát keresni, mert ez jobb úgyse lesz.
2020. márc. 8. 14:04
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Semmiképp se csináld, amit a #2 javasol, mert ez büntetendő.

Ha a munkáltatód törvényt sért, akkor te is? Ugyanmár...

Te nem vagy hatóság, vagy bíróság, hogy levond a jussodat "természetben", nagyon megütheted a bokád.

Én azt javaslom, hogy rágd a fülét, és amint eljön egy olyan pillanat, hogy nagyjából ki vagy fizetve, azaz nem 1 havi béreddel van elmaradva, hanem max 1-2 napival, vagy annyival se, ne menj be többet. Felesleges egy ilyen emberrel kínlódni, aki ezt már többször eljátszotta.

2020. márc. 8. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

Én még mindig azt próbálom megtudni hogy van-e munkaszerződésed.

Akár gyakorlati helyi akár sima állás...munkaszerződésnek, vagy tanulói szerződésnek kel lennie.

Ha feketén dolgozol,akkor ne lepődj meg ha nem fizetnek.

2020. márc. 8. 14:37
 7/14 anonim ***** válasza:
18%
Napi bejelentésnél is szükséges lenne valami papír,ami téged véd az ilyen visszaélés esetén.
2020. márc. 8. 14:38
 8/14 anonim ***** válasza:
18%
Ezust Kuvasz
2020. márc. 8. 14:40
 9/14 A kérdező kommentje:
Nem írtunk semmilyen papírt. Úgy tudom a napi lejelentésnél (alkalmi munkavégzés) nem is kell. Legalábbis én így tudom, lehet hogy fals infó.
2020. márc. 8. 14:55
 10/14 anonim ***** válasza:
10%

2. vagyok.

Ha nem hozol el semmit, akkor buktad a lóvét!

Papír nincs, az összeg kevés, és nem éri meg a jogi, pláne ügyvédi díjas procedúrát.

2020. márc. 8. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!