Miskolc munkalehetőségek?
Érettségim, B kategóriás jogositványom van. Pályakezdőként nézelődtem miskolci állásokat, de igazából a 12 órás operátori munkákon kívül semmit se találtam ahova felvennének. És ezek a munkák se fizetnek olyan szinten hogy kényelmesen megéljek pl egy albérletben. Míg budapesti ismerőseim nagyrésze talál úgy mond értelmes munkákat ahol nem egy gyárba kell állni egész nap.
Őszintén szólva szeretnék innen elköltözni, de tényleg csak ennyi lehetőség van ebben a borsodi régióban?
22/F
Veled egykorú vagyok, hasonló végzettséggel!
Legegyszerűbb megoldás Miskolcon valamelyik gyárban vagy multinál operátori/minőségellenőri/raktáros/árufeltöltő állás, ami legtöbbször már csak több műszakban végezhető, ide mindenkit felvesznek aki tud mozogni és vannak kezei, lábai.
Viszont ha nem roma/drogos/alkoholista vagy (nem mintha gond lenne velük), akkor könnyen felvesznek egyéb, kevésbé rabszolgahajcsár cégekhez is olyan könnyen megtanulható munkavégzésre, (futár, raktáros, rakodó, árufeltöltő, műhelysegéd, stb) amiért mellesleg többet is fizetnek mint a gyárakban és 1 műszakban végezhető!
Kevés ilyen munkalehetőség van, de nekem sikerült egy ilyet kifognom: Kissé kötetlen 8 órás munkaidő, hétköznapokon, kizárólag nappal, egy nagykereskedés raktárábán, raktársegédként 1-2 kollégával kellett a megrendeléseket összekészíteni raklapra/dobozba, épp annyit ami ennyi idő alatt kényelmesen teljesíthető! Minden munkanap ingyen ebéd a dolgozóknak, munkaruhát adnak, stb.! Kezdő fizetésként minimálbért kaptam, ami később emelkedett.
Az egyetlen hátránya ezeknek a maszek cégeknek, hogy szeretnek nem bejelteni, de ez legyen a legnagyobb baj.
Én is sokat gondolkodtam, hogy költöznék itthonról, mert egy kis faluban élek, ami eléggé elszigetelt. Ha dolgozni vagy bármit szeretnék venni, elintézni, edzeni, kikapcsolódni akkor Miskolcra kell mennem.
Ha nem vagy nagyigényű/szenvedélybeteg, akkor egy kisebb fizetésből is ki tudsz jönni miskolcon albérletben (garzon), ami olyan 50-60 e Ft +rezsi. Viszont én inkább lakáshitelt javaslok, ha 1-2 évig tudsz szüleidnél élve összesprólolni az önerőre (lakás árának 20-30 %-a) és akkor albérleti díjat fizeted és a lakás 10-15 év múlva a tiéd lehet.
Én ezt választottam és már az önerő felével rendelkezek, de bármi közbejöhet! Jelenleg nekem sincs állásom, a járványhelyzet miatt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!