Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Próbamunkát végeznétek ingyene...

Próbamunkát végeznétek ingyenesen?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy otthonról végezhető (szakmámban ez elterjedt) állásra, pár hónapos projekt lenne. Próbamunkát kértek, egy videót kell vágni, ami alapján kiválasztják a győztest. Korábban már felhívtak, megkérdeztek sokmindenről, pénzt is mondtam. De most a próbamunkára nem mondtak összeget. Sőt kissé megalázónak is érzem valahol, hogy elismert szakemberként próbamunkáztatni akarnak. Ha viszont "nyerek", akkor a pénz elég jó.
2020. márc. 3. 17:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha max4órás meló a próbamunka, akkor megcsinálnám. Vágók között is van különbség, hiába van tapasztalata vkinek, ha semmi igényessége nincs a szépre, nincs érzéke az egészhez. Híradóban lehet,hogy elfért, de reklámfilmet nem bíznék rá.
2020. márc. 3. 17:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az jogos, hogy tudni/látni akarják, mit és hogy tudsz megcsinálni, mert hiába vagy (akár ténylegesen, aka´r csak saját véleméyned szerint) elisnert szakember, nem biztos, hogy a stílusod passzol nekik.

Fél napos munka beleféer szerintem

2020. márc. 3. 18:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Persze, de a referenciáim miért nem elegek? Kereskedelmi tv-k kivételével az összes itthon fogható nagyobb csatornának dolgoztam már vagy dolgozom jelenleg. Aztán ki tudja, versenyezhetek az egyetem mellett bulipénzt keresni akaró Pistivel.
2020. márc. 3. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A referenciák azért nem elegendöek, mert hiába tudod a szakmát, ha az, amit csinálsz, nem passzol az addigi munkákhoz az adott cégnél.

Meg azt is tesztelhetik közben, hogy mennyire vagy együttmüködö, hogy állsz a kollégákhoz, mennyire nézed le azt, aki esetleg még nem tökéletes (pl. az utolsó megjegyzésed éppen ilyesmire mutat) és egyszerüen az egész viselkedésedet, hozzáállásodat is látják.

Ha nincs félnivalód szakmailag, akkor nem kellene ebböl problémát csinálni, fél- egy nap csak belefér!

2020. márc. 3. 18:28
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az így készült anyagot úgysem használják majd fel az engedélyed és fizetés nélkül, nem arról van szó, hogy így akarnának ingyen dolgoztatni, de valahogy el kell dönteniük, hogy a jelentkezők közül melyik felel meg nekik. Attól, hogy vannak referenciáid, a többi jelentkezőnek is van. Ha olyan munkát adnak nektek, amit majd náluk kell végezni, akkor látják legjobban, hogy melyik tetszik nekik legjobban.
2020. márc. 3. 22:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan van olyan, aki a "szakmájában elismert", és egy ilyen kérésen meglepődik?
2020. márc. 3. 22:17
 7/8 A kérdező kommentje:
6: neked ez nem ellentmondásos ugye, okoska?
2020. márc. 3. 22:26
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én próbamunkára is beszoktam a jelentkezőt jelenteni.

Megbeszélem vele az adott napot,hozza a szükséges papírokat és a próba napjára 8 órában bejelentem.

Mindeközben megcsinálja a próbamelót egy tapasztalt kollégával és a nap végén mindenki jól jár.

Én mint foglalkoztató lehet hogy nyertem egy jó dolgozót, a próba munkát végző pedig nem dolgozott feleslegen és megkapja a 8 órára járó bérét illetve a cafeteria időarányos, 1 napra járó részét.

Korrekt cég nem vacakol az ingyen próba melóval, fogja és bejelent.

Aki már problémázik,azt érdemes elkerülni.

2020. márc. 5. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!