Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A fekete-szürkemunka nem...

A fekete-szürkemunka nem kétélű fegyver mely adott esetben a munkáltatót is megvághatja? Nem fizet ki én meg nem megyek be és semmit se tehet

Figyelt kérdés

Gyakran mondják hogy a szürke és feketemelóval az a gond, hogy a cég simán megteheti hogy nem fizet ki feketemunka esetén, ill csak annyit fizet amennyire be vagyok jelentve szürkemunka esetén. És én a dolgozó semmit se tehetek,mert a fekete/szürke részről nincs papírom.

de ugyanez oda-vissza is igaz. A cég bejelent 4 órára de 8 órát kell menni és ezért papíron a 4 órára kapom a bért, a többit zsebbe. Gondol egyet a főnök a fekete zsebpénzt nem adja oda (hiszen az hivatalosan nem is létezik) én meg gondolok egyet és nem maradok csak 4 órában. Mit tehet-semmit. Kivághat de azzal nincs előrébb azzal a munka nem lesz elvégezve még a 4 órában sem, nemhogy a 8ban.

Szóval a főnökök-cégek miért nem fogják fel, hogy a szürke-fekete simli az kétélű dolog? Ők is szívhatnak vele nemcsak a melós.

2020. márc. 2. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
A melósnak kell a pénz, ezért be fog menni. Ha esetleg mégsem, felvesznek helyette mást. Nyilván megéri így a munkáltatónak, különben nem lenne ennyire elterjedt ez a gyakorlat. Nyilván megéri a melósnak is, különben elmenne máshova.
2020. márc. 2. 11:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Az baj, hogy ez nem fekete-fehér.

Amíg nem vagy vállalkozó, addig nehéz elmagyarázni, hogy vannak versenytársak, és ha az egyik lejjebb megy 1000 Ft-tal, a jó magyar azt vàlasztja.

Nézd meg a pékségeket, albánok mindenkinek alávágtak.

2020. márc. 2. 11:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Én csak azt tudom a főnök azzal fenyeget néha (nme csak engem) hogy nem adja oda hó végén a "borítékot"

és meg mondtam neki tegye meg és akkor másnap kereshet is embert a helyemre de nem a 4 órára amire elvileg a boríték szól hanem a teljes 8ra.

Mióta ezt elmondtam neki azóta 1x se szólt hozzám fenyegetően.

2020. márc. 2. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
74%

Ezt, hogy így elmondtad neki jobb ha elkezdessz új munka után nézni. Ő valószínűleg már elkezdte keresni a helyettesed.

Az ilyen fekete-szürke munkákat általában nem szellemi munkák, magas szaktudás igénnyel, így könnyen pótolható.

2020. márc. 2. 17:34
 5/8 A kérdező kommentje:

"Ő valószínűleg már elkezdte keresni a helyettesed."

Hajrá. Ilyen szart találok akármikor.

2020. márc. 2. 18:03
 6/8 A kérdező kommentje:
A "könnyű pótolhatóság " is kétélű. Ő könnyen talál másik embert de én meg könnyen találok másik helyet. legalábbis ilyen trágyadombot bármikor.
2020. márc. 2. 18:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha ennyire ‘szar’ és könnyen talász legalább ennyire ‘szart’ akkor miért nem mész máshova?
2020. márc. 2. 18:11
 8/8 A kérdező kommentje:

Mert minek mennék máshova amíg itt is pénzemnél vagyok? Addig minek?

És nem azt mondtam hogy az új hely jobb lenne, én azt mondtam ilyne szart bármikor találok. Na de minek találjak újat amíg megvan ez is?

Majd ha már nem lesz meg majd akkor találok. Jobbat nem de ilyen szart bármikor.

2020. márc. 2. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!