A négerek miért tartják így a pisztolyt a filmekben?
Rengeteg sorozatban, filmben láttam már, hogy a bandákban levő négerek a pisztolyt 90 fokkal elfordítja tartják.
Ezen a képen látszik mire gondolok: [link]
Gondolom ennek van valami valóságalapja. Miért jó így tartani? Jobban lehet célozni vagy stabilabb? Soha nem használtam pisztolyt és nem is tervezem, csupán eszembe jutott mikor már sokadjára láttam ezt a kéztartást.
Nem a négerek tartják ferdén, hanem olyanok, akiknek nem fontos a pontos célzás (talán nem is tudnak), de a gyorsaság igen. A kinyújtott kézzel ferdén tartott pisztoly elég fenyegetően néz ki.
Általában azok hadonásznak így vele, aki csak a frást akáarják ráhozni az emberekre. Mondjuk bankrablás közben, bandák közötti összecsapások esetén stb.
Az tartja így, aki még sosem lőtt. A csukló olyan irányban nem. Képes a hátra rúgást tompítani, így célozni sem fog tudni és ki is esik majd a kezéből.
De! A fenyegetés a lényeg, ahogy azt okosan írta előttem más. Ilyen pózban a fegyver egésze látszik, hiszen az ember lefelé néz és az egyenesen tartott stukker pszichológiai szempontból nem olyan félelmetes. Ez meg olyan szemnek, aki használt már stukit, egyszerre röhejes és félelmetes.
A képet sajnos nem látom mobilon, de tudom mire gondolsz.
A cél csak a "menőzés" meg hogy az illető lazának látszódjon még akkor is mikor halálosan fenyeget valakit.
A legtöbb pisztoly esetében a töltényhüvely jobbra fog távozni a lövés után, így ha valaki 90°-ban balra fordítva tartja a pisztolyt még azt is elérheti vele, hogy a forró hüvely a kezén landoljon.
A pisztoly nem arra van tervezve, hogy elfordítva tartsák és használják, de mondjuk a "gettóban" ahol bandázás zajlik (nem csak négerek esetében) nem nagyon találnál oktatást a pisztoly megfelelő használatáról, így talán érthető is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!