Vállalhatok diákmunkát Angliában 16 évesen?
Azért ez nem olyan egyszerű, hogy gondolok egyet és kimegyek dolgozni.
Elméletileg dolgozhatsz 16 év felett - gyakorlatilag azért felvetődik néhány kérdés:
- beszélsz angolul?
- tudsz róla, hogy a munkavégzéshez szükséges a NI szám kiváltása?
- tudsz róla, hogy 18 év alatt korlátozottan cselekvőképesnek minősülsz, aki egyedül nem köthet szerződést (még itthon sem, pláne nem külföldön)
- hol laknál?
- van-e annyi félretett pénzed, hogy ha átvágnak a palánkon, akkor is haza tudj jönni?
- szüleid engedélyeznék?
stb.
Nem hiszem, hogy ezeket végiggondoltad...
"tudsz róla, hogy 18 év alatt korlátozottan cselekvőképesnek minősülsz, aki egyedül nem köthet szerződést (még itthon sem, pláne nem külföldön)"
Angliaban a cégalapítás alsó korhatára 16 év . 😊
Norbi, hagyd már ezeket az angol LTD-ket: nyárra akar kimenni diákmunkára, nem céget alapítani !
Arról nem beszélve, hogy Neked nem szóltak, hogy Anglia félig már kint van az EU-ból? :D
Aki most céget alapít kint, az könnyen lehet, hogy elég nagy nyűgöt vesz a nyakába...
Vállalhatsz, 18 eveseknek £6.15 a minimalber (~2400 ft), neked valahol alatta lesz.
Viszont a szallas - ha jol fogod ki - £100-130 HETENTE... plusz rezsi..
De ha nagyon szerencsed van, es "olcso" varost fogsz ki akkor talan talalhatsz £70-80 ert is, de akkor csak szobat, masokkal osztozva...
Csekkolhatod itt, ez egy jo oldal: [link]
Az NI szam is kell, tudtommal azt ingyenes csinaltatni.
Bankkartyat is kell szerezned, lehet kint jobban megeri, mert ha forint alapu a szamlad, akkor duplan vesztesz, amig kint vagy (amikor megkapod es valtjak, meg amikor koltesz es valtjak)... ha megis magyart akarsz akkor probalj keresni egy font alaput, ha lehet. De szerintem meg az eurossal is jobban jarnal.
A kajat heti £50-70bol megoldhatod, foleg, ha magadnak fozol.
A 16 egyebkent nagyon fiatal, de a brexit miatt, lehet nem lesz tobb eselyed, szoval hajra. En (ha jo lesz az erettsegim es felvesznek vegleg), majd szeptemberben megyek egyetemre, es kicsit gorcsben van a gyomrom, de fo a batorsag! :)
Elso válaszolónak😅
Igen jól végig gondoltam, szüleim is engednék, angolt középfokon beszélem. Azért mennék ki mert él ott rokonom és így o tudna nekem munkát szerezni meg lakást és ellátast biztosítani.
"Elso válaszolónak😅
Igen jól végig gondoltam, szüleim is engednék, angolt középfokon beszélem. Azért mennék ki mert él ott rokonom és így o tudna nekem munkát szerezni meg lakást és ellátast biztosítani.
# 6/7 Időpont ma 03:06 Privát üzenet
A kérdező kommentje:
A többi válaszolónak nagyon köszönöm, sokat segítettek☺️"
Ja, hogy ha nem írod le, hogy van kint rokonod és segítene, akkor én meg nem vagyok gondolatolvasó.
Jelen esetben feleslegesen raboltad az időmet - jobb lett volna, ha már a kérdésben kiírod, hogy ismerősnél laknál, segítene munkát találni és akkor nem raboljuk egymás idejét :-)
Tudod gyakran 0 nyelvtudással, 0 ft-al szeretnének kimenni Angliába mosogatni - ettől akartalak megóvni.
Amúgy meg ha van kint rokonod, akkor Ő jobban tudja ezeket a dolgokat, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!