Bécsben lehet csupán angol nyelvtudással boldogulni? (szellemi munka)
Multinál dolgozom itt, Magyarországon. Mint minden multinál, itt is alap feltétel, hogy minimum kommunikációs szinten tudj angolul beszélni. Végzettséget illetően gépészmérnök vagyok, szerintem jól megállom a helyem mindenféle kihívásban. Több helyzetben is angolul kell kommunikálni munkatársakkal, vagy külsősökkel.
Arra gondoltam, hogy megpróbálnék hasonló munkakörben dolgozni kint Bécsben, a jelenlegi bérem több, mint kétszereséért. Viszont csak angolul beszélek, németül csak a nagyon alapokat.
Mennyi esélyem lenne így munkát találni? Illetve szokás alkalmazni ilyen munkakörbe olyasvalakit, aki nem beszélni a helyi nyelvet? (kezdetben)
Úgyis azt fogják írni hogy felejtős.
Érdemes megpróbálni, keresni kell olyan cégeket ahol kell az angol nyelvtudás.
Én is találtam, fel is vettek volna (csak angol, 0 német), igaz aztán mégsem mentem oda dolgozni.
Dolgozni lehet.
Viszont, a mindennapi életben kell a német, a szociális élethez is.
Persze, meg is lenne a hajlam arra, hogy megtanuljak németül. De inkább ott tanulnék meg hamarabb, ahol a környezetemben is használják a nyelvet.
Tehát akkor lehetséges ilyen munkát találni? Akár "ugródeszkának" is olyan melót, ami szellemi?
Nem gondolom, hogy reménytelen, főleg ha a szaknyelvből nagyon jó vagy. esetleg ezt demonstrálandó, érdemes lenne letenned egy szakmai nyelvvizsgát.
Viszont ha a béred a duplája mint az itthoni, az nem biztos, hogy anyagilag nagy előrelépés lenne, a lakhatás és a rezsi valószínűleg elvinné a különbözetet. Viszont szakmailag, nyelvtudásban hosszútávon lehet, még így is megérné. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!