Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az anyám is oda akar jönni...

Az anyám is oda akar jönni dolgozni, ahova én jelentkeztem ma. Ezt így nem lehet. Kit fognak elpaterolni?

Figyelt kérdés

Ugye,valamiért nem dolgozhat egy helyen a gyerek és a szülő. Más a vezeték nevünk így nem nem hiszem hogy sejtenék. De ha kiderülne,mivek állítolag hasonlítunk,akkor kit nem engednek tovább dolgozni?

Engem aki csak diák és előbb jelentkeztem, vagy anyámat aki később jelentkezett.

Vagy ha nekünk kell eldönteni akkor nekem kell,mivel anyám nem akarja hogy dolgozzak/ segítsek neki.

Bár ő reggel én nem délután dolgoznék.

Neki már van munkája és túl akarja terhelni magát. Ehhez is tudnátok mondani valamit?

2020. febr. 25. 13:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Olyan szinten sugárzik az információ, értelem és jómodor hiánya az egész kérdésböl, hogy nem tudom mit szóljak ehhez.
2020. febr. 25. 13:18
 2/11 Garott ***** válasza:
100%

Ez a zsebjogász melyik számában volt?

Nincs ilyen tiltás, ez baromság.

2020. febr. 25. 13:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem elég, hogy hülyeség a kérdés (miért ne dolgozhatna család egy helyen? tesóm is pl ugyanabban az oviban ovónéni, ahol drága anyám dadus és még örülnek is nekik. Vagy hány olyan építőipari cég van, ahova apu beviszi a fiát?) , de meg kretén is.
2020. febr. 25. 13:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Jó, ezt oszitársaim mondták.
2020. febr. 25. 14:27
 5/11 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem, miért kell fikázni a kérdezőt, leírta, hogy diákmunkáról van szó, ergo nem egy többdiplomás orvos írt ki kérdést.

A kérdés lényegével sincs semmi baj, én is bevallom, hogy nem szívesen dolgoznék egy helyen a szüleimmel.

Multinál dolgozom, itt is vannak többen, akik házasok, meg van, hogy anyuci meg a kislánya is itt van, de legalább másik osztályon.

Nem egészséges.

Otthon is együtt, a munkahelyen is együtt, és hiába mondod, hogy teljesen jó a kapcsolat, akkor sem fogsz ugyanúgy viselkedni az anyád jelenlétében, mintha nem lenne ott. És ez így normális, a szüleink előtt konszolidáltabbak vagyunk. Főleg egy tizenéves.

Baromkodna a haverjaival szünetben, kijárna cigizni, csajozna... kinek hiányzik, hogy ilyenkor anyuka - még ha csupa jó szándékból is - elejtsen pár nevelő célzatú megjegyzést? Pl. "Lacikám, már megint leetted magad?" vagy "Nem tetszik nekem az a lány, túl sokat lógsz vele!".

A család az család, a munkahelyen meg nem családi életet élünk.

Kérdező: elküldeni senkit nem fognak.

Sok helyen nem is tolerálják az ilyesmit, azt meg főleg nem, ha együtt, vagy egymás alatt kell dolgozni. Ha rokon lenne a beosztottad/főnököd, egész máshogy bánna veled, és ez a többieknek szúrná a szemét. Jogosan.

Ebből szoktak először csak a pusmogások lenni, majd komoly belharcok.

Persze az sem mindegy, hogy édesanyád takarítónak menne oda, vagy beszerzési igazgatónak, mert akkor nem kérdés, hogy kit akarnának megtartani, ha gond van.

De ha mindketten szalagmunkások vagytok, és még csak nem is egy műszakban, akkor akár működhet is. Egy biztos, törvény nem tiltja, ezt nektek kell lerendezni egymás között.

2020. febr. 25. 16:38
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
#5 A válaszod első fele ott vesztette értelmét jelen kérdés kapcsán, hogy abban kiemelte a kérdező, hogy az édesanyjával váltott műszakban dolgozna. Civilizált emberek között egyéb iránt sincs értelme a témát az általad vázolt szempontból vizsgálni. Ha ilyen szempontból bárkinek módjában áll vizsgálni az adott kérdést, ott valami nem oké.
2020. febr. 25. 17:53
 7/11 anonim ***** válasza:
35%

A válaszom nem vesztette értelmét, mivel PÉLDÁKAT írtam.

Utána kitértem a váltott műszakra is.

Felesleges volt belémkötnöd, értelme meg főleg nem volt.

Váltott műszakban is el tudok képzelni problémákat.

Mindig vannak kivételezések , meg vannak nemszeretem-feladatok minden cégnél.

Ezeket sokszor szándékosan adják azoknak, akiket kevésbé kedvelnek, de van, hogy mindenkinek mindenből arányosan jut.

Na most elég egyetlen alkalom, mikor valakinek a valakije kapja a könnyebb feladatot. Egyből beindulna a gépezet, hogy "biztos azért bánnak máshogy vele, mert ő a Manyinak a fia", főleg ha anyuka esetleg jóban lenne egyik-másik kollégával.

Szerintem senkinek nem kell ezért a szomszédba menni, hogy ilyen példája legyen. Aki nem egyéni vállalkozó, az találkozott már a jelenséggel.

Ez is egy PÉLDA, csak szólok, de elég jellemző, és élete során kb minden nő átéli, aki sikeres a munkájában: mindegy, hogy mennyire vagy okos, mennyire érted a dolgod, mindig, ismétlem MINDIG lesz valaki, aki szerint lesz***d a főnököt, azért lett a tied az adott állás, projekt, akármi.

2020. febr. 25. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:
80%
Több olyan cégnél dolgoztam már alkalmazottként, sőt diákként is, ahol anyja-lánya, apja-fia páros dolgozott együtt. Soha, semmilyen konfliktus nem volt ez miatt. Amiről te beszélsz, az egy vadkeleti mendemonda. Nem mellesleg a kérdésből sem az jön le, hogy ezért "érdeklődött" (rendkívül paraszt módon, a saját édesanyját degradálva feltett egy kretén kérdést) a kérdező. Csak a saját bőrét félti.
2020. febr. 25. 18:53
 9/11 anonim ***** válasza:
58%

Közszférában van valami hasonló tiltás, de eléggé specifikus:

[link]

Mivel gyerekek vagytok, valószínűleg kevertétek a szezont a fazonnal.

2020. febr. 25. 23:45
 10/11 anonim ***** válasza:
61%

Én is olyan multinál dolgozom, ahol létezik ez a jelenség, de ezt már írtam.

És vannak beszólogatások. Igaz, vagy nem a célszemélynek, vagy csak vicceskedve.

Azt hiszed, ahol te voltál, ott nem szúrta a szemét senkinek? Ritka naiv ember lehetsz.

Másik: a kérdező egyáltalán nem volt paraszt. Félti a helyét? Vagy hogy élete első munkahelyén esetleg jól érzi magát, és ezért nem akar új helyet keresni?

Ha 17 éves, ha 27, teljesen mindegy, ha ez most bevált, mert jó az időbeosztás, jó helyen van, jó a társaság, akkor ne fikázd már azét, mert örül ennek, és nem akarja elveszíteni!

Itt nem ő a paraszt, ezt remélem belátod.

És egyelőre csak érdeklődik, mivel nem munkajogász, és hallott ezt-azt. Legalább utánajár, ez becsülendő. Mer kérdezni.

Ha meg nem kérdezne, az lenne a baj.

Te 17 évesen minden jogi dologgal kapcsolatban szakértő voltál?

Nyilván nem, csak most könnyű a gyereket fikázni, büszke lehetsz magadra. Te 17 évesen arra vágytál, hogy amikor nem vagy otthon, akkor is szülői felügyelet alatt legyél?

Vannak bajok... és nem a kérdezővel!

2020. febr. 26. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!